Vi har varit arbetskamrater sedan 1989. I nästan 30 år! Tacka sjuttsingen för att det känns märkligt nu när G gått i pension.

Det är tungt på något vis, samtidigt som tiden har sin gång och i det försöker jag landa. Men inte är det roligt. Jag kommer att sakna G på jobbet. Hon har liksom alltid varit där och hon har alltid brytt sig om hur det är med mig. En fin vän med ett stort varmt hjärta. Vi har pratat mycket om vårt stora gemensamma intresse som är katter och det kommer jag att sakna. Ja, det är konstigt att hon nu inte finns kvar på jobbet. Önskar henne många fina år framöver.

Det är mycket energier på jobbet just nu. Mycket ”rörelse” och mycket som händer. Tiderna förändras och människor rör på sig mycket mer idag än när jag anställdes 1983. Det går givetvis inte att jämföra med förr. Vi är ett fint gäng nu som gillar varandra och vill varandras väl och i det känner jag mig trygg på jobbet. Försöker hänga med och ha ett öppet sinne. Det öppnar upp så mycket mer än att sitta och tjura i ett hörn och önska att allt är som det alltid har varit. Det funkar inte.

En av E bjöd på lunch idag. Så schysst och fint av henne. Vi gick till Heat på Akademiska och där har jag aldrig varit. Tala om mycket folk och hög ljudvolym, men maten var god och då speciellt glassen som de bjöd på efteråt. Det var både med grädde, maräng och strössel. Mumma för en glassälskare som mig.

Men det tar på mig med alla intryck och allt som händer just nu. Avsked, förändringar och sen terapin och allt som där händer i mitt inre. Men jag är ändå tacksam för att fått chansen att hänga med ett tag till. Så känns det även om jag inte riktigt kan sätta ord på vad jag menar. Det är bara en känsla jag har.

Samtal som tar på djupet och gråten sitter i halsen. Det är tunga ämnen som berör men samtidigt är jag tacksam för att jag ”vågar” låta mig beröras och inte går undan som tidigare. Har fått två kramar idag som kändes helt självklara. Det är stort för en som alltid haft svårt för beröring och närhet till andra människor. Så det händer saker, även om det ibland känns tvärtom.

Livet är händelserikt just nu och oftast är det positivt och spännande trots att det gungar en del vissa dagar. Känner mig allt mer ”levande”