Kulturnatten fast det mesta sker dagtid. Namnet är missvisade och i år var det 31:a gången som evenemanget gick av stapeln. Har aldrig känt något större sug att ta mig ner till stan och kolla in någonting, men i år fanns lusten där! Då gäller det att passa på!

Lyftkranen som nu ståtar bredvid Uppsala domkyrka går inte av för hackor. Tänk att ta sig upp i den och jobba. Blir illamående av bara tanken.

Den är mäktig. Lyftkranen alltså… vill du följa arbetet med restaureringen så finns det en webbsida som uppdateras kontinuerligt.

Jernbron i Uppsala. Denna nya variant invigdes den 8 september 1987. Vid den tidunkten jobbade jag faktiskt i huset bredvid… Vi hade då våra lokaler högst upp i Fjellstedska skolan och hette Stiftsbyrån. Det var tider det…

Ståendes på Jernbron och utsikt över Fyrisån norröver och grannbron Haglunds bro.

Den enda fasta punkten för dagen var att fixa till mammas och morfars grav.

Minns när jag var hit senast. Då var jag mörkare i sinnet och ganska trött. Idag kände jag mig piggare och reflekterade knappt över att jag är den enda som vårdar graven. Ett faktum som dock svishade förbi medan jag satte de två ljungen på plats och tände ett gravljus.

En möjlighet till möte fanns men jag backade. Personen var inte ensam, men återigen blev jag förundrad över de tillfällen som vi får att ”korsa” varandras vägar. Bara tanken gjorde mig glad.

Öfre Slottsgatan i Uppsala. Den dyraste adressen i Uppsala? De besuttnas paradis? Fick lite märklig feeling när jag tagit den här bilden av att på ytan är allt perfekt och fint, men i det fördolda möts ångesten och skriken. Vet inte riktigt varför och vad det står för, men så kändes det.

Passerade gågatan i stan och det var full aktivitet med stånd åt höger och vänster. Kollade in folk och ”bara var” och för mig räckte det långt idag. Fina timmar och det kändes helt ok att göra allt detta ensam idag. Var med en liten stund på Kulturnatten i år och satt inte som alltid tidigare, bara hemma och muttrade för mig själv.

Glad över de femton graderna och den blå himlen. För den 14 september får man vara glad över sådan väderlek.