Terapistart med livets hjul

Ibland ligger Maja på kontorsstolen i mitt sovrum. Det är så mysigt. Hon är dock mer ute än inne numera. Vi får se när det blir kallare ute om hon drar sig mer inåt då…?

Första gången sedan april var jag på plats i Gamla stan hos A. Terapin utgår från psykosyntesen och vi konstaterade att förändringar skett i mitt sätt sedan vi senast sågs. Känner mig mer ”grundad” i mig själv och tilliten har sakta men säkert ökat inom mig och det jag är med om. Sommaren har varit en utmaning och skillnaden mot tidigare är mitt förhållningssätt till det jag är med om. Hur jag tänker, agerar och stannar kvar istället för att fly.

Livets hjul med tårtbitar och varför vissa är mer ifyllda än andra var en av uppgifterna och tiden bara flög iväg. Acceptans, tålmodighet och balans är tre bra ord jag ofta tänker på när det är tungt.

Den här veckan är de allra flesta tillbaka på jobbet efter sommarsemestrarna. Idag var jag ordentligt trött i mössan när jag kom hem. En extra halvtimme för mig märks direkt då jag blir tröttare och har svårt att hänga med i vissa resonemang. Men samtidigt märker jag att orken ökat om man jämför med hur det var tidigare. Tror också att jag lärt mig att hushålla med de resurser jag har på ett annat sätt idag. Är nog snällare emot mig själv idag.

Stanna upp, ta pauser och njuta av utsikten och bara vara. Vara kvar i känslan oavsett en stund, inte fly. Sen påt igen. Om och om igen. Liv efter liv.