Mellan hopp och förtvivlan. Det fortsätter, dramat med Felix, nu med mera hopp! Jag tar det från början…

I går kväll hörde veterinären av sig till mig och frågade hur Felix mådde. Jag berättade att han varit ute, att han tvättar sig själv, sköter hygienen och äter ok. Att många parametrar blivit bättre än förra veckan, men att jag uppfattade honom som allt torrare och att han tappade vätska. Ja, att det sakta men säkert gick mot uttorkning och att det inte är mycket att göra åt det.

Jag trodde att alla möjligheter var uttömda, men på det örat ville veterinären inte höra. Gudskelov kan jag säga nu så här efteråt.

Felix visar mer humör nu vid droppbehandlingarna, vilket är ett friskhetstecken.

Lillyvet som verkligen månar om Felix tyckte att jag skulle komma förbi idag för en ny kontroll och ytterligare droppbehandling. Det var fyra dagar sedan (8 juli) som Felix senast fick dropp av veterinären. För två dagar sedan var vi dit men då blev det ingen dropp utan bara en check på hur han mådde. Då, efter det besöket var jag ganska nedstämd och trodde som sagt att det skulle bli svårt för Felix i framtiden.

Det märkliga och häftiga med Felix är att även om han tappat vätska sista dagarna, så har det stannat av och är mindre än vad veterinären trodde, vilket ger oss mer hopp om att det går att vända, trots allt. Veterinären är helt övertygad om detta, men säger att det tar tid. Hon såg flera ljuspunkter idag som inte var där för ett par dagar sedan. Felix är mera aktiv och mer ”arg” och säger ifrån när sprutan och droppkatetern sattes in. Stor skillnad mot förra veckan.

Att vi hjälper honom med både specialmaten och vatten genom spruta flera gånger om dagen gör också sitt till att det går åt rätt håll och kanske kan även den medicinering som nu är insatt också göra att det fortsätter åt rätt håll. Mellan hopp och förtvivlan, nu met övervikt för hopp.

Jag som trodde att vätsketappet bara skulle bli värre, blev nu alltså motbevisad, med att det är precis tvärtom. Det är fanimej helt otroligt det som pågår med denna katt!

Tålmodighet och en veterinär som är helt fantastisk. Jag tackar Gud för att denna veterinär ”kom i vår väg” precis när vi behövde det som mest. Hon vill ge Felix ytterligare en droppbehandling i morgon och självklart kör vi vidare när det fungerar och går åt rätt håll. Hon vägrar att ge upp om Felix helt enkelt och tacksamheten går inte att beskriva med ord. När denna underbara katt fortsätter att överraska så ska han givetvis få chansen så länge det går åt rätt håll, oavsett hur lång tid det tar.

Älskade Felix, du är en verkligen en kämpe. Du överraskar oss alla gång på gång och är helt otrolig. Fina, fina katt…