Börjar snart tappa räkningen över alla behandlingar med dropp som Felix nu fått. Igår var det den femte och idag ska han få en omgång till. Veterinären LillyVet vill verkligen rädda livet på Felix och jag tackar för att denna ängel kom när Felix behövde hjälp som mest.

Denna intensivvård som nu pågår är verkligen att slitas mellan hopp och förtvivlan. Hela tiden skiftar dessa känslor inom mig. I går morse förtvivlan som sen byttes ut mot hopp när veterinären under behandlingen berättade att hon kan se på katter om de givit upp. Felix har inte givit upp, utan han kämpar för sitt liv. När hon berättade detta kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Minnen från förr dök upp och jag förundras över vilken kämpe Felix är!

Det togs nya blodprover och de visar att det går åt rätt håll. Sakta men säkert går det åt rätt håll. De farliga värdena pekar neråt, men faran är lång ifrån över. Felix blir väldigt trött av allt detta och igår lördag sov han nästan hela dagen och natten efter behandlingen. Han åt vit fisk och gick på toaletten på kvällen, men sen ville han bara sova. Jag behövde inte ge honom vatten en gång i timmen utan bara ett par gånger under kvällen. Han fick också specialmaten mot njursvikt (som han inte gillar, måste hitta alternativ) genom spruta för att den vägen ytterligare få ner kreotinvärdet som fortfarande ligger på en för hög nivå.

När jag vaknade i morse satt Felix i hallen och väntade på mig!! Wow! Han ”var med” och när jag fixade mat åt honom tittade han på mig på ett sätt som gjorde mig så glad och hoppfull. För mig är detta så stort och jag fylldes återigen med hopp om att detta ändå kanske kan gå vägen. Felix åt en hel del fisk (sej) och drack lite vatten. Sen gick han in till yngsta sonen och sov hos honom. Han berättade att Felix hade ”spunnit” tidigare under natten!

Felix hade alltså tidigare under dagen igår dragit sig undan till en plats i förrådet (kryptan som jag kallar det) för att få sova ifred. Men sen under natten hade han gått till grabben för att sova. Det som sen hände i morse med maten och att han var hungrig likaså får mig så glad och upprymd. Har sagt det förr men Felix är verkligen en kämpe. Han ger inte upp. Veterinären hjälper oss även på helgen med de viktiga behandlingarna och min tacksamhet kan inte uttryckas i ord över det hon gör för Felix. Hon ger inte heller upp om Felix. Hon är övertygad om att han kan vända detta. Ber om att en vändning nu kommit och att det nu ”bara” handlar om att få i honom specialmaten.

Det blir ytterligare en behandling med dropp idag. Ska fråga om alternativ mat till Felix. Vad som händer i morgon och nästa vecka vet jag inte. Men han går ju dessutom på en antibiotikakur nu så han måste tillbaka även i morgon måndag för att få sista sprutan gällande detta. Sen handlar det om att få i honom specialmaten mot njursvikt så mycket det bara går, så får sen tiden utvisa om värdena sjunker än mer.

Älskade kämpe! Du är otrolig Felix! Fortsätt i samma stil nu!