Har roat mig med att titta i mina bildarkiv efter bilder från tidigare midsommarfiranden. Vissa år är helt blanka och där finns ingenting bevarat och från en del andra finns både bilder och minnen kvar.

Har en förmåga att fastna i det gamla och det som varit just nu. Tänker tillbaka på det jag hade och hur saker och ting förändrats. Kanske är jag patetisk och ältar, men just nu kommer jag inte framåt i alla beslut som ligger där och väntar. Det är lättare då att se bakåt och liksom ta in det som redan varit. Letar efter mig själv som yngre på något sätt för att försöka förstå och acceptera hur jag levt mitt tidigare liv.

Midsommarafton 1974 i Söderfors med syster.
Midsommarafton 1997 i Gamla Gränome med familjen.
Midsommarafton 2000 i Gamla Uppsala med familjen.
Midsommarafton 2007 på Vretalundsvägen med familjen och en nätvän från Stockholm.
Midsommarafton 2010 i Hammarskog med syster och hennes familj.
Midsommarafton 2013 i Disagården med barnen.
Midsommarafton 2016 med familjen.

Det är som det klingat av, detta med att fira vissa saker. Barnen blir större och ska upptäcka livet utan efterhängsna pappor. Familjen håller inte längre ihop på samma sätt som tidigare och jag förmår inte odla nya relationer där ett firande med andra skulle vara en möjlighet.

Då blir man ensam. Ensam med tankarna och där jag befinner mig idag. Medvetenheten är min fiende när jag behöver vara i nuet med hela mig själv. Bara vara och ta in det som är och hur det är just nu, utan att värdera med uppgivenhet och självömkan. Självömkan över att jag nu måste ta hand om mig själv och faktiskt får möjligheten till det. Att se det som en gåva är väldigt svårt. Samtidigt känns det ok på ett plan. Att det är precis såsom det ska vara just nu. Vill jag mer är det saker som måste förändras. Gå kvar i det gamla, i det yttre och inre, fungerar inte längre.

Midsommarafton 2019 tar jag nog bussen ner på stan och besöker mammas och morfars grav. Trivs fanimej bättre med de döda än de levande (;-) Sen försöker jag få tag på lite jordgubbar och tar mig hemåt. Sätter mig en stund på baksidan och tar in blommor och tankar. Sitta med mig själv och acceptera det som nu är. Klappar på Felix och Maja. Somnar utan sju olika sorters blommor under kudden.

Glad midsommar önskar jag alla mina läsare!