Skärmdump från YouTube när Madonna framför ”Like A Prayer”.

Att Madonna står för det hon tror på, kärlek och en jord där alla har rätt att leva sida vid sida är ett fint och ädelt syfte. I det har hon fortfarande glöden och kraften kvar och det visar väl alla reaktioner på hennes uppträdande i Eurovision Song Contest. Att låta två människor gå tillsammans där den ena bär Israels flagga och den andra Palestinas på ryggen visar på ett mod och någonting som gjordes ”snyggt” och där budskapet kom fram.

Men musikaliskt var gårdagen ingen höjdare. Enligt mig var hon ”stiff” och kändes frånvarande på något vis. Som om jobbet bara skulle göras och då speciellt i första låten ”Like a prayer”. Nog hördes det att hon sjöng live alltid! Det svajade rejält både här och där och sen blev jag besviken att hon inte sjöng med någon duktig gospelsångerska och då speciellt på slutet. Det hade lyft låten på ett sätt som hon använt sig av vid tidigare uppträdanden.

Hon liksom bara rev av allting utan känsla och inte ens publiken fick vara med och sjunga. Som om hon tvingats göra numret för att ens få sjunga den andra katastrofen ”Future”!

En barnslig och tjatig refräng som inte gjorde någon glad. Quavo var så cool att han knappt kändes närvarande han heller. Fattar fortfarande inte hur hon kunde sjunga denna låt när hon nu fick chansen inför så många tittare att visa upp något bättre? Det måste ju ha funnits en mer poppig och dansant låt från nya plattan ”Madame X”?. Nej, då blir det denna halvmesyr som ingen kommer att lyssna på efteråt.

Ja, jag är besviken och jag luften gick ur mig helt efter hennes uppträdande. Visst, det var spännande när det stod mellan Sverige och Nederländerna inför sista rösterna från folket, men någonstans förstod jag att det svenska bidraget inte gick hem hos tittarna utan bara hos juryn. John Lundvik slutade på 6:e plats med sitt bidrag ”To Late for Love”.

Vinnaren av 2019 års Eurovision Song Contest, Duncan Laurence från Nederländerna.

För övrigt en bra produktion om än alldeles för lång. Det fanns flera segment de hade kunnat snabba upp och den där banansången gjorde ingen glad. Varför Netta ens fick sjunga det haveriet övergår mitt förstånd? Dana International hade gott kunnat få sjunga mer istället…

Nästa gång är det alltså Nederländernas tur att hålla i evenemanget. Grattis till vinnaren Duncan Laurence med låten ”Arcade”. Det var inte otippat.

Allt om tävlingen och resultat hittar du här!