I torsdags hade vi en teamdag på Håtö. 83,5 kilometer från jobbet med en bilfärd på nästan en och en halv timme. Läget var fantastiskt och stället kändes luftigt och ”fritt” på något vis. Sommarstället tillhör M i teamet.

Kolla gärna in bildspelet från dagen:

Vi umgicks, gick en långpromenad där vissa av oss skrek till av skräck när det låg en huggormsunge på vägen. Vi såg svanar på Lermaren och vädret var dis med sol som tittade igenom då och då.

En femkamp där kast med boll i hink, kast med ringar, spikning, altanbowling och som sista gren en musikquiz där vi fick lyssna på signaturmelodier till TV-serier.

När vi kom dit bjöds vi på förstärkt smörgås där jag åt en skagenvariant som smakade mycket bra efter bilfärden. Stämningen var god och jag kände mig oftast trygg bland mina arbetskamrater, även om jag mer än vanligt inte riktigt kände mig ”med” eller hur jag ska säga. Är övertygad om att sådana här gemensamma dagar kommer arbetsgivaren till gagn för att stärka sammanhållning och få förståelse för varandra i jobbvardagen.

När surret och ljuden blev för röriga då gick jag ner till bryggan och satte mig och mediterade en stund. Solen sken och för mig handlar det om att nollställa och tänka på andning och jordning så gott det går. Behöver förstå mig själv och det som händer just nu och inte bara ignorera och rusa på som tidigare. Stanna upp, inte fly.

Efter femkampen blev det grill och de hade fixat så fint till mig med sojakorv och sojahamburgare. Det smakade kanoners. Det behövs som sagt sådana här dagar för teamet så att man dels får se vilka man jobbar tillsammans med i teamet och dels får chansen att sitta ner i lugn och ro att prata med vissa av dem. I vardagen är det ofta svårt eftersom många är på olika platser under dagen. Omsättningen på jobbet har de sista året accelererat så numera är det många som jag knappt pratat med. Det beror ju också på andra saker, men en delförklaring är just den höga omsättningen på personal.

Tack M och tack ni som ordnade teamdagen. Det var en bra dag tror jag för många av oss i teamet.