Är oerhört kluven till Madonnas nya video ”Medellín” som släpptes igår på gammalt 80-talsvis med en webbsändning med MTV med stjärnan i studio i London.

Å ena sidan är Madonna just Madonna och hon gör precis som hon vill. Ålder finns inte i hennes bok och kanske är det positivt för det mesta och något som hon nu går i bräschen för. Att köra på som hon vill och inte som hon förväntas att göra för att siffran i ålder är på ett speciellt sätt. Men å andra sidan känns vissa saker i videon tillrättalagt och verklighetsfrånvänt. Som om hon inte kan slappna av och åldras utan att jaga nutidens unga lyssnare. Är musiken bra fungerar det ändå. Det är liksom känslan jag får, att hon fastnat i det idealet av någonting som hon inte kan få tillbaka.

Till exempel när hon slickar den 25-åriga Malumas fötter när de skålar i sänghalmen, då tycker jag det bara känns så B allting. Denna jakt på relevans tillsammans med dagens unga heta stjärnor är någonting jag har lite svårt för samtidigt som jag vet att Madonna fullständigt struntar i vad människor omkring henne tycker om detta.

När dessutom låten ”bara” är ok så blir videon till både innehåll och musik för mig knappt godkänd. Betyg 2 (5). Kolla själv:

Nej, jag väntar spänt på nästa låtsläpp som enligt ryktena ska ske i början på maj. Mer av redig pop längtar jag efter där hon står för sig själv utan de unga pojkarna och alla de attiraljer som de företräder. Vet att man inte ska längta tillbaka till det som en gång varit, men Madonna i slutet på 90-talet, det var grejor det… (;-)

Madame X släpps i sin helhet den 14 juni 2019.