sverigemexico

Så underbart att se Sveriges spel idag i fotbolls-VM! Före matchen var jag orolig och trodde inte att Sverige skulle gå vidare. Skulle vi klara oavgjort vore det en prestation,

Så tala om att bli positiv överraskad av att Sverige helt pulveriserade ner Mexico och vann med hela 3-0! Jag blev både rörd och stolt över landslaget! Så bra gjort!

SWEMEX30 2018

Efter första halvleken var jag fortfarande orolig eftersom Sverige hade haft en del chanser, men inte satt bollen i mål. Marcus Berg har inte varit lyckosam i detta VM, utan missat många målchanser. Så jag var orolig att Mexiko skulle komma igen och bli bättre ju längre matchen led. Men så skedde aldrig, Sverige spelade så bra och höll ihop laget.

Sen i andra halvlek vände allt och bollarna gick in. Sverige vann alltså med 3–0 inför de 33 061 åskådarna i Jekaterinburg. Första målet gjorde vänsterbacken Ludwig Augustinsson efter 50 minuter och sen fick Sverige en straff. Andreas Granqvist var hur cool som helst, trots att mexikanerna försökte psyka honom och satte 2-0. Då hade det gått 62 minuter av matchen och jag började tro på ett avancemang.

När sedan en mexikan gjorde självmål i 74:e minuten så var det nästan en overklig känsla. Sverige ledde med 3-0! I slutet av matchen kom också rapporterna om att Sydkorea ledde med 1-0 mot Tyskland, vilket innebar att de inte gick vidare. Den matchen slutade 2-0 tillslut och nu undrar jag om Joachim Löw inte får sparken? Han har varit deras förbundskapten sedan 2006 och kanske var detta dödsstöten..?

Två tyska ledare hånade Sverige efter förra matchen… undrar jag vad de säger nu? Karma säger jag… kolla in den underbara tabellen:

TabellGruppF

Sverige vann alltså gruppen och ska nu spela åttondelsfinal nästa vecka. Vem hade trott detta innan VM? Så otroligt roligt med positiva överraskningar. Vilken match de gjorde och nu kan vad som helst hända! Det kan bli en minnesvärd sommar detta!