Umeå Lunar Venture i samarbete med Space Science SwedenUmeå Lunar Venture är ett samarbete mellan Space Science Sweden och Umeå universitet och det är ett projekt som kommer placera Sveriges första vetenskapliga instrument på månen.

Space Science Sweden som består av en grupp rymdintresserade i Umeå tog från början kontakt med institutionen för fysik vid Umeå universitet och civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik som bildade Umeå Lunar Venture i och med projektstarten.

Umeå Lunar Venture som består av studenter, forskare och lärare är redan i fullgång med att utveckla de mätinstrument som ska skjutas iväg till månen den 19 november 2017.

Space Science Sweden deltar i sin tur tillsammans med det tyska ingenjörskollektivet PT Scientists i Googles tävling Lunar Xprize som går ut på att skicka en privatfinansierad raket till månen. PT Scientists samarbetade med biltillverkaren Audi för att utveckla en rover som kan köra över månytan, placera ut mätutrustning och skicka data tillbaka till jorden.

Många är inblandade i detta spännande projekt.

Linn är projektledare i PR & media teamet som gjort denna introduktionsfilm om projektet:

Läs mer om hur projektet startade, syftet och vilka som är inbladande.

Bloggar om projektet
Umeå Lunar Venture (svenska)
Space Science Sweden (engelska)

Facebook
Umeå Lunar Venture
Space Science Sweden

Relaterat
Umeå Lunar Venture – snart på månen (Umeå Universitet)