Den första av två teamdagar på Breidagård är avklarad. Uppdragsdialoger i grupp och hur man hanterar konflikter eller förhindrar dem stod på programmet.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

När det var lunchpaus tog jag mig till bryggan för att få vara ifred en liten stund.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

Har fortfarande Israelresan i mina tankar. Många känslor och upplevelser är kvar i det heliga landet. Lite svårt att fokusera och vara med till 100%.

Vissa frågar men lyssnar knappt på svaren. En del andra ignorerar helt och några gläds med mig över att resan var så bra. Men jag hade inte förväntat mig något annat faktiskt… om jag ska vara riktigt ärlig så bryr jag mig inte.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

Funderar mycket på hur människor i min omgivning förändras och liksom helt intar andra positioner och manéer utifrån skäl som jag bara kan ana mig till. Försöker slå bort och liksom tänka på de positiva, för sådana finns också.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

I min grupp hade vi ett riktigt bra och öppet samtal om just relationer och hur viktigt det är att kunna ha frizoner där ordet stannar och inte går vidare. Relationspusslet blir aldrig färdiglagt, utan förändras hela tiden och en del bitar som såg ut att passa gör det inte alls och tvärtom. Det är faktiskt ganska fascinerande när jag nu sitter och tänker på hur fort saker och ting kan förändras.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

Under eftermiddagens diskussioner om konflikter och hur man kan hantera dem slogs jag av hur komplext det kan vara. Myntet har två sidor och ibland kan faktiskt båda fungera och det är inte alltid så att det som ser ut att vara juste och rätt kan i ett annat sken kanske vara någonting helt annat.

Relationer är svårt och ibland måste man våga utmana och riskera att förlora. En dag kanske vinstlotten finns där och enda chansen att få reda på det är just att satsa och försöka vara så ärlig man bara kan utan att för den skull göra illa sig själv.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

Resan till Israel har fått fäste i mig. Det känner jag. Någonting har förändrats inom mig. Att tänka själv och dra mina egna slutsatser utan att lyssna för mycket på andra som tror sig sitta inne med svaren på hur saker och ting är, det kommer jag att få träna på hela livet. Men jag litar alltmer på det som kommer till mig.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

Den här årstiden är ju härligast av dem alla. Det blommar överallt.

Teamdag 1 Breidagård 18 maj 2016

Stora delar av mitt team sover kvar på Breidagård. Jag åkte hem till yngsta sonen och det känns helt rätt att göra på det viset.

I morgon ska vi jobba med processer i grupper. Riktigt vart det kommer att ta vägen har jag ingen aning om. Hoppas bara att jag får sova lite mer i natt…