Pet Shop Boys

Kan inte låta bli. Måste bara recensera Pet Shop Boys senaste alster Super som släpptes idag. Det är ju en kanonplatta!

Neil Tennant och Chris Lowe låter bättre än på många år… fatta att de har hållit på sedan 1981 och fortfarande levererar! Detta är en platta som jag gillar till stora delar.

Pet Shop Boys Super 2016Happiness ****
Vilken kalasstart på plattan. Hårt och härligt sound som jag går igång på direkt. Dofter av 80-tal och detta gillar jag skarpt.

The Pop Kids ****
En snygg poplåt som jag lyssnat på ett tag redan. Också ett härligt och typiskt PSB-sound och med Tennants härliga röst så kan det bara bli överbetyg igen! Refrängen sitter som en smäck.

Twenty-something **
Enklare uppbyggnad och går inte riktigt igång som de två första. Maler på utan att övertyga. Ganska tråkig.

Groovy ****
Den här ljudmattan får mig att vilja dansa. Sådana här låtar med lite attityd har jag längtat efter från PSB. Dansglädje och så groovyyy!!!

The Dictator Decides ***
Stöveltramp och suggestivt. Filmmusikinspirerat innan Tennant börjar sjunga. Gillar melodin på något vis och slutet där pojken sjunger.

Pazzo! ****
Härlig elektropop med en ljudbild som jag smälter totalt för. Vill återigen bara upp och dansa järnet. Det är inte många ord i denna låt, men det gör ingenting eftersom melodin är så häftig.

Inner Sanctum ****
Den här ljudmattan tar andan ur mig. Så djup och tung. Så otroligt suggestivt och häftigt. Kan verkligen flyta iväg långt med denna melodi…

Undertow *****
Den här melodin är bäst på hela plattan! Svävar tillbaka till 80-talet och NJUTER järnet rakt igenom. Refrängen alltså!

Sad Robot World *
Lugnare tempo och för mig ganska intetsägande. Plattans sämsta spår.

Say It to Me ***
Skönt efter förra sömnpillret att få en dansant refräng, lugnare i verserna men en helt ok poplåt som funkar bra på dansgolvet.

Burn *****
Åhh, återigen en sådan där inledning som bara PSB grejar. Det går liksom bara inte att stå still. Nog brinner det alltid av denna danspärla. Kan bara ge högsta betyg till mästerverket! Här hör man verkligen att det är PSB på det sätt som jag gillar, med attityd och känsla!

Into Thin Air **
Avslutningen börjar lugnt. Refrängen fastnar inte hos mig. Känns ganska ihopgrötad med versen. Sticket känns konstigt. Nja… den kanske kan nötas in och bli ok åtminstone.

Betyg: 3,42 (5)

Bäst: Burn
Sämst: Sad Robot World

Andra om Super
Göteborgs-Posten
Betyg: 4 (5)

Aftonbladet
Betyg: 3 (5)

Dagens Nyheter
Betyg: 3 (5)

Svenska Dagbladet
Betyg: 3 (6)

Being Blogged
Betyg: 4 (10)

iTunes Spotify