Rebel Heart Tour har gått i mål. Åttiotvå spelningar över stora delar av världen. 36 i Nordamerika, 25 i Europa, 13 i Asien och 8 i Oceanien.

Allt började den 9 september 2015 i Montreal, Kanada och den sista konserten gick av stapeln idag 20 mars i Sydney, Australien.


Madonna i Stockholm 14 november 2015.

Siffrorna på exakt hur många som sett showen är inte riktigt klara, men det har varit slutsålt på 75 av 82 spelningar runtom i världen och fram till 28 januari hade nästan 820 000 människor sett The Queen of Pop.

I Europa var det slutsålt på alla 25 spelningar som hon gjorde. Intäkterna är som vanligt väldigt höga och låg i slutet av januari på otroliga 107,348,821 dollar, vilket säkert kommer att placera även denna turné till en av de mest inkomstbringande när alla siffror är räknade.

Den 14 november 2015 spelade Madonna för 40 557 åskådare enligt arrangören i Tele2 Arena, vilket är den högsta publiksiffran under hela turnén. Detta är idag fortfarande publikrekord för arenan och jag var där!

Hela konserten filmades den 24 november 2015 i Barcelona, av ett fan:

Madonna 24 november 2015 i Barcelona, Spanien.

Hennes två sista konserter i Sydney 19-20 mars 2016 filmades också för att sedan ges ut på DVD.

Tyvärr tror jag att stora delar av denna turné har varit en plåga för henne. Efter spelningen i Stockholm valde sonen Rocco att åka till sin pappa Guy Ritchie i London efter ett gräl dem emellan. Sen har ingenting varit sig likt på det privata planet, och det har påverkat hennes artistiska del också, vilket jag tycker man kan skönja genom vissa uttalanden och ageranden och då speciellt i slutet på turnén.

Madonna Tears of A Clown 10 mars 2016
Madonna “Tears of A Clown” 10 mars 2016 i Melbourne, Australien.

Den 10 mars bjöd hon australiensarna på en något märklig föreställning som hon kallade för Tears of A Clown. Jag har sett stora delar av den och för mig känns hon väldigt låg och nedstämd. Har aldrig sett henne på det här viset tidigare och som mångårigt fan blir jag ledsen av att se hennes smärta och även om hon försöker, så hänger det någonting dystert över det hela. När hon visar hon upp sin son på storbild i bakgrunden under en sång blir det nästan för mycket…

Kritiken gällande turnén har överlag varit positiv och många har sagt att detta är bland det bästa hon gjort. Sen att en del media som vanligt fokuserat på det negativa, det är väl som det alltid har varit. Även om jag inte upplevde så mycket själv på grund av taskig plats har jag ju sett många klipp som visar vilken fantastisk och duktig artist hon är. Hon gör liksom ingenting halvdant utan det är full satsning rakt igenom.

Nu när Rebel Heart Tour är slut så kan hon läka och ta hand om sin familj på ett helt annat sätt.