Stark dröm ger tankar

Inte sover jag något längre på helgen inte. Vaknar vid 05.20 och kan inte somna om. Katterna är ju också inställda på att få käk tidigt och Maja traskar fram och tillbaka i sängen. Hon är ju så mysig att gosa med en stund.

I natt hade jag två märkliga drömmar. Den ena handlade om en vän och mående och den andra handlade om mig själv. Den var lite creepy faktiskt. Satt framför mig själv runt ett bord och satt och tittade på mig själv! Väldigt klara konturer och väldigt trovärdigt var det. Vad vill jag säga med detta då?

Jo, jag såg på mig själv med positiva tankar! Starka färger och klart “budskap” eller hur jag ska uttrycka det… Det har aldrig hänt tidigare och inte på det sättet. Klara, rena konturer och med en slags kärlek såg och kände jag gentemot mig själv. Jag satt och diskuterade med någon och jag tittade alltså på mig själv med de godaste avsikterna.

Självdestruktiviteten och hatet mot min person fanns inte där. Många gånger, trots att jag säger och försöker göra sken av annat, så har jag fortfarande haft väldigt svårt för mig själv och den jag är,  och att ta mig själv på allvar eller hur jag ska förklara det är väldigt svårt vissa dagar. Visst, jag försöker med att lägga ut selfies och skriva drapor om ditten och datten för att tro att jag vet mer än någon annan. Ni ser, jag lägger alltid in en negativ brasklapp i vad jag än gör när det handlar om mig själv. Så har det varit ofta i mitt liv.

Nä, jag bara skojade var ett uttryck jag använde mycket när jag var yngre. Som om jag var tvungen att ha utväg i det jag tyckte. I fall någon skulle ta illa upp, nä jag bara skojade. Numera så använder jag mig inte så ofta av det uttrycket. Det måste ju ses som ett steg i rätt rikning.

Man kan ju lätt bli uppfattad som svår och arrogant om man inte reagerar positivt eller direkt ger respons till andra människor. Att avvakta och känna in får många att tro att man är märkvärdig helt enkelt. Tror mig att jag kan uppfattas på det sättet, åtminstone i de perioder då jag är lite låg, men ingenting kunde vara mer fel. Det är ett sätt att inte visa sig och ta plats och att liksom skydda sig själv. För mig betyder det inget annat.

En seger för mig var ju de två dagarna då jag visade upp mig inför andra människor och pratade med dem. Visst, jag hade glasbubblan på under de jobbiga stunderna, men jag gjorde det i alla fall. Ibland så vågade jag lyfta på glasbubblan.. totalt otänkbart för några år sedan. Flydde inte som tidigare…

Det var jävligt skönt faktiskt att få den här drömmen om mig själv i det läge jag är idag. Kanske kan den ge mig mod att vara än mer klar i budskapen och tro på det som kommer till mig? Att också ta mig själv mer på allvar och inte vara rädd med utvägar i fall någon inte tycker om mig. Alla kan inte tycka om mig, så är det ju bara.

Sen att jag sitter och skriver dessa rader i ottan en lördagsmorgon, det kan man ju tolka som man vill. Jag försöker se det positivt att gubben har mycket energi och inte behöver så mycket sömn numera. Ska också vara snäll emot mig och ta mig ut och springa en timme så fort det ljusnat! Det är att vara snäll emot mig idag och inte att låta latmasken eller de negativa handlingarna vinna. Då hade jag gått och lagt mig igen och när det var som värst tagit ett glas vin till nyhetsmorgon och sen tramsat runt i social media med ord som jag sen ångrade. Det trodde jag var att vara snäll emot mig själv?! Tala om märklig självbild… längtan efter helgen och den där dunken med vin… så pass illa var det en period. Alkoholen var liksom svaren på allt, när det var precis tvärtom! Alkoholen förljög tillvaron för mig, glasade in de äkta känslorna och fick mig bara att må dåligt och få ångest över allt i livet.

Gud ske lov så är den tiden förbi! Då trodde jag att det var mitt sätt att slappna av och vara snäll emot mig själv. Att komma bort lite och slippa verkligheten. Tala om att vara ur kurs och göra sig själv illa! Långt inne så kände jag dock att detta var inte jag, inte mitt liv och min tacksamhet för vändningen är oändlig! Att löpträna, det är att vara snäll emot herr Olsson och hans kropp, sanna mina ord! Mitt största problem är idag att jag överkonsumerar nötter… ….så att det har hänt saker med gubben i positiv inriktning, det måste jag också få in i mitt eget system på allvar. Kanske var drömmen i natt ett steg i den riktningen?

Vill önska alla mina läsare en fin lördag! Det ska jag ha tillsammans med min syster.