Star Wars The Force Awakens 2015Nu har jag varit på bio! Andra gången i år vad jag minns och det var en riktig äventyrsfilm som jag och sonen såg, Star Wars Episode VII: The Force Awakens som är den sjunde filmen i Stjärnornas Krig-filmserien!

Varnar redan nu för att jag kanske avslöjar lite av handlingen, så du som inget vill veta läs inte vidare, ok?

Det var en riktigt underhållande film och nostalgifaktorn steg rejält när Harrison Ford steg in i handlingen som Han Solo och sen efter ett tag kom även Carrie Fisher tillbaka som prinsessan Leia.

Andra kära återseenden var Chewbacca, C-3PO och R2-D2. Hade velat se mer av Luke Skywalker (Mark Hamill) men det får man visst vänta på ytterligare en tid…

harrison ford chewbacca
Chewbacca och Han Solo (Harrison Ford) i Star Wars: The Force Awakens. Foto: Disney.

Har funderat nu lite efteråt och utan dessa gamla stjärnor hade filmen inte varit lika intressant, åtminstone inte för mig som var med redan 1977 då första filmen hade premiär. De fick ihop handlingen bra också så att det liksom funkade med dem tillbaka i sina gamla paradroller.

Men egentligen är inte handlingen så mycket att yvas över, det smäller och far och det är kamp mellan gott och ont mest hela tiden. Med 3D-glasögonen på fick vi åka med på häftiga färder titt som tätt och ljudet var så dovt ibland att det vibrerade till i biosätet. Det var en häftig upplevelse, inte tu tal om annat.

Att se 86-åriga Max von Sydow sparka igång filmen så att säga visar att siffrorna inte har någon som helst betydelse, utan just bara är siffror. Han är still going strong.

Filmen har redan slagit flera rekord och verkar mycket populär i olika åldersgrupper. Jag såg folk i min ålder men även väldigt unga människor bland publiken. Filmen har nu gått i snart 14 dagar med flera föreställningar varje dag i Uppsala och det var fortfarande fullsatt, åtminstone på den föreställning som vi var på.

151229 Star Wars

Biljettpriset ligger också för övrigt på en rekordnivå, för jag har då aldrig betalat 160 kr för en biobiljett. Lägg på det 30 kr för 3D-glasögon samt gotta för 70 kr. Men det är ju ändå jul som en känd Disneyfigur brukar säga och jag kan bara instämma, även om vi nu är i mellandagarna… (;-)

Kan säga som så här utan att avslöja allt för mycket hur det slutade, men man blir väldigt nyfiken på fortsättningen… väldigt nyfiken… Betyget blir en 8 av 10 just för spänningen, att handlingen höll ihop väl och sist men inte minst nostalgifaktorn som var mycket hög. För det var roligt att se de gamla hjältarna igen!