2015-06-14 Prästkragar

Prästkragarna växer vilt i rabatten. Gillar dem mycket. Skånes nationalblomma är min egen favorit på baksidan.

2015-06-14

Tycker om att de växer både här och där på uteplatsen. Tyvärr är vädret tillbaka såsom det var tidigare, ganska kyligt och ca 11 plusgrader när detta skrivs och som ni ser, grått och regn..

Vilken märklig dag det blev igår. Både glädje och sorg i konstig blandning. Det började ju väldigt jobbigt med beskedet att de hade hittat Lisa Holm. Hon var död och hade bragts om livet. Under flera dagar så hoppades man, även om man någonstans anade vart det skulle sluta när dagarna gick… livet är så märkligt ibland och vissa saker går bara inte förstå.

Under dagen hjälpte jag syrran med flytt. Den glädje som jag kände när allt var klart och hon var på plats var stor. Det kändes så bra att få vara en liten kugge i detta.

Lördagen den 13 juni vigdes Prins Carl Philip och Fröken Sofia Hellqvist i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. On Saturday 13 June 2015, Prince Carl Philip and Miss Sofia Hellqvist were married in the Royal Chapel at the Royal Palace of Stockholm. H.K.H. Prins Carl Philip och H.K.H. Prinsessan Sofia. H.R.H. Prince Carl Philip and H.R.H. Princess Sofia.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Copyright Kungahuset.se. Foto: Mattias Edwall

På eftermiddagen drog prinsbröllopet igång. Massiv bevakning från media och jag hängde med under stora delar av kvällen. De är ju så fina ihop och man verkligen känner hur mycket de älskar varandra. Prins Carl Philip lyste som aldrig förr och prinsessan Sofia kändes så stabil och trygg. Tillsammans växer de båda, det var det intrycket jag fick och när de höll tal till varandra på kvällen var inte ett öga torrt. Kärleken måste vara underbart när de visar sig på det här sättet.

De festade och dansade natten lång. Drottning Silvia steg några grader hos mig när jag läste detta:

Även Silvia klev upp på scenen. Drottningen både dansade och sjöng i en låtsasmikofon till en Madonna-låt.

Mitt under firande kom ett tråkigt besked. Magnus Härenstam hade förlorat den långa kampen mot cancern. Lite oväntat, trots att man visste att han var sjuk. Skrev en egen post om honom igår för att berätta om mina egna minnen av Härenstam. I april intervjuade DN honom och så pass sent i livet så var han full av livslust!

Magnus på Facebook

Magnus Härenstam har fått en väldigt fin sida på Facebook. Där kan man skicka en sista hälsning till den stora komikern.

Igår blev kontrasterna stora. Så tydliga. Både sorg och glädje i en märklig blandning.