Magnus Härenstam 1941-2015

I augusti 2014 dog Brasse. Idag lämnade även Magnus Härenstam oss.

Hans familj skriver på Facebook:

Det är med sorg i hjärtat vi meddelar att vår älskade Magnus på eftermiddagen lördagen den 13 juni har avlidit efter sviterna av sin cancer. Magnus fick stilla och fridfullt somna in i hemmet omgiven av oss.

I vår stora sorg och saknad är vi i familjen berörda av alla kärleksfulla och varma ord vi får om Magnus, både från vänner och familj men även från allmänheten. Det ger oss sådan glädje och det känns naturligt att försöka samla tankarna på ett ställe, ”Magnus I Våra Hjärtan”. Här kan ni dela med er av tankar och anekdoter, så kan vi tillsammans le åt glada minnen – det hade Magnus gillat!

Varma hälsningar från Magnus familj.

Vill du dela med dig av dina minnen av Magnus Härenstam så skriv på denna fina sida till minne av honom.

Man trodde ju att han var på väg tillbaka, hade vunnit kampen mot cancern som han kämpat emot i mer än 12 år, så beskedet ikväll kom lite oväntat.

Har ju så många minnen av Magnus. Givetvis så är det Fem myror är fler än fyra elefanter som gick på TV i min barndom som jag tänker främst på. Hans roll som den som visste mest, som tillrättavisade och som liksom var ordningsmannen eller vad jag ska säga. Jag kan nästan höra hans röst när jag tänker på detta. Nu får han förenas med Eva och Brasse. Hoppas de kommer att ha mycket roligt, där de befinner sig.

Han var ju med i många filmer också under åren. Minns speciellt Tuppen (1977) där han var en kvinnotjusare och doktorn i Sällskapsresan (1980) som lärde oss alla att flyga. Kronofogderollen i Göta Kanal-filmerna kommer jag också att tänka på.

Han gjorde så mycket annat också på TV och var också ute i landet med olika enmansföreställningar under flera år och under olika perioder.

Morsning och goodbye Magnus! Vila i frid! Tack för alla TV-minnen genom åren. Du har ju liksom alltid funnits där…