Apple Watch för den sportiga

Finns det någonting mer upphaussat än Apple Watch? Den smarta klockan som ska kunna göra så mycket, för vem är den till? Egentligen?

Det började ju redan 2012 snackas om en speciell klocka från Apple. Den kallades då för Iwatch. Många andra företag började i samma veva skapa egna så kallade smarta klockor.

Först under 2014 gjorde Apple sin klocka officiell för allmänheten, men fortfarande finns den inte till försäljning för gemene man. Förseningar har gjort att Apple nu pratar om leverans till de som förbeställt tidigast i juni 2015. För Sverige pratar man nu om tidigast i slutet av juli…

Den fråga jag ställer mig är vem som är intresserad av detta? Speciellt om den måste paras ihop med iPhone för att få full funktionalitet? Det känns lite krångligt tycker jag. Sen finns det ju en gräns tror jag för hur smått saker och ting får vara för den vanlige konsumenten. För små telefoner fungerar ju inte och vad är det då som säger att en klocka är bättre? Sen har vi ju priset! Den billigaste modellen kommer att kosta strax under 3 000 svenska kronor! Vem betalar så mycket för en klocka? Då pratar vi billigaste! Även om den är smart?

Det kan vara hur avancerat och tekniskt fiffigt som helst, men blir det pilligt och krångligt, då ryggar folk tillbaka. Det är precis det som jag tror kommer att hända med Apple Watch. Jag tror att klockan bara kommer att tilltala nördarna och de är för få för att detta ska bli en succé såsom de smarta telefonerna har blivit.