Morgonkoppen

MorgonkoppenKaffe kan jag inte vara utan. Märke är jag inte så beroende av även om de allra billigaste oftast smakar konstigt. Det ska vara starkt och hellre en tesked för mycket än för lite. Teskedsmåtten är ju det som gäller numera eftersom jag har slutat att brygga. Bryggaren gick sönder och då under tiden så testade jag snabbkaffe och det funkar ju alldeles utmärkt. Så det fortsätter jag med…

Svart ska det vara. Ibland kan det vara fint med en liten mjölkskvätt, men det går oftast lika bra utan. Men sen är jag inte så mycket för att blanda i saker. Svart och starkt, det är min melodi.

Morgonkoppen är ju absolut den bästa. Det blir två stycken när jag inte jobbar. På bussen, när jag åker iväg till jobbet fantiserar jag redan, det är alltid den första koppen på morgonen som är godast. Att vara utan den, det går bara inte. Skulle det hända att jag inte får något kaffe i tid så att säga, då är det ingen bra morgon. Ibland händer det också då att jag får ont i huvudet. Beroende av kaffe, sanna mina ord.

När jag jobbar så blir det minst tre muggar kaffe om dagen. Fast det kan bli för mycket också och då säger kroppen ifrån. En sak är jag glad för och det är att magen min klarar av min konsumtion. Vet vänner omkring mig som inte kan dricka kaffe just för att magen tar stryk.

Intresseklubben, om den nu ens existerar har väl antecknat? Nu blir jag lite nyfiken på er som läser här, hur ser ert kaffedrickande ut? Kommentera gärna, även du som bara läser och aldrig lämnar ett spår efter dig. Det vore roligt!

6 svar till “Morgonkoppen”

  1. Japp, och vet du vad det värsta är?

    Jag har funderat på om jag inte behöver en perkulator…. :-O

  2. (och jag kör med snabbkaffe bara för att jag är lat, lat, lat! Har både en Severin Café Caprice, en Don Pedro, flera presso-bryggare och en Bosch espresso-maskin…. 🙂 )

  3. Jag brukar köpa Lidls billigaste och tycker att det är helt OK (fast då kör jag en latte-variant med varm mjölk/vatten i stället för bara vatten).

  4. Gunilla: Har för mig att det kaffet är väldigt milt och inte smakar så mycket, men jag kanske blandar ihop det med något annat. Jag gillar ju starkt kaffe med mycket smak!

  5. Jag har ett fantastiskt snabbkaffe hemma som heter Cafe Beneficio. Jag tar med lite till jobbet när jag är åter i tjänst så får du smaka. Jag är annars en dålig kaffedrickare, 1-2 koppar om dagen ibland bara 1/2 kopp.

Kommentarsfunktionen är stängd.