Tanken att Gud gallrar, att Gud rensar bort, att han välsignar eller förkastar är en hemsk tanke. Hur ser de människornas godhet ut som är villiga att leva saliga i en himmel trots att de vet att människor samtidigt torteras i en evighet?
Jonas Gardell 16 april 2015

Det är så att jag inte ens ids att bli upprörd, ledsen eller någonting över alla de religiösa som anser att homosexualitet är en synd. Det är liksom bara för mycket med detta för mig numera, men jag tycker mest synd om de yngre som går på deras skitsnack.

150416

Jonas Gardell skriver sina bästa ord på länge genom krönikan “Han skriver att han ska ta livet av sig” och fortsätter sen med frågan som jag också undrat genom åren: Varför är den konservativa kyrkan så besatt av homosexualitet?

Det är en högst relevant fråga när de väljer att blunda för så mycket annat som står i Bibeln. Men som sagt, jag förmår inte ens längre att lägga något vikt över vad dessa religiösa tolkare säger. Det gäller för övrigt inte bara dessa pingstpastorer utan i högsta grad andra religiösa rörelser i vårt land där förtrycket är än starkare på sina håll.

Det är synd om människan, inte vilken läggning man har.

Idag var det provtagning. Några rör och i morgon besked av den stilige doktorn. För andra dagen var grabben hos käftis. Det gick bra och han har varit så duktig. Det var första gången han lagade hål och nu tog han dem två dagar på raken. Strongt!

I morgon måste jag ta mig i överlevnadskragen igen. Ut och gå samt fortsätta med min kosthållning utan att överäta. För alternativen finns inte. Det handlar om liv eller död.