2015-02-07
Foto: Magnus Aronson

Det finns någonting fint med Teologifestivalen tycker jag. Inkluderingen är påtaglig när man deltar, även om jag nu jobbat och har haft det främst i huvudet, så finns ändå den fina känslan med mig när jag nu efter denna helg skriver dessa rader. Det interreligiösa försöket är lovvärt och någonting som jag tror är vägen framåt.

2015-02-08
Vid busshållplatsen igår.

Det mesta har flutit på väldigt bra, även om det idag var en nyhet där den bifogade länken bråkade och bilden var åt fel håll. Men jag kunde faktiskt greja det i kyrkbänken under högmässan. Tala om andra tider numera… (;-)

Jag och en kollega ansvarade för webbsidorna för Teologifestivalen och Uppsala stift under dagarna samt Teologifestivalens egna facebooksida och Uppsala stifts nystartade Instagramsida.

2015-02-07

Igår körde vi på hela dagen, men några pauser blev det dock. Då gick både light-Cola och kaffe ner utan problem…

2015-02-07

Jonas Gardell samtalar med några andra deltagare, innan han gick upp på scenen i Universitetsaulan och fick motta priset Silverkeruben. Överprisad och ganska mätt var min känsla och dessutom hade han bråttom iväg till en föreställning i Stockholm.

Jag filmade för jobbets räkning och det var spännande… kolla här om du vill, lite skakigt här och var… (;-)

2015-02-08
I morse vid samma busshållplats.

Man kan gnälla och alltid vara kritisk oavsett till en sådan här festival. Någonstans så kan jag då tycka att det är bättre att agera och försöka, än att liksom bara attackera och alltid leta fel. Diskussionen om en av de predikande prästerna är ett exempel på detta, men jag kan för lite om just den kontroversen för att kunna ha en egen åsikt.

2015-02-08

De kyrkliga handlingarna blir allt viktigare för mig, även om jag på dagens högmässa i Uppsala domkyrka hade svårt att slappna av. Det berodde på ett strul med en artikel som sagt… men annars så har dessa tillfällen varit fina och någonting jag kan tänka mig mer av i framtiden. När fan blir gammal.. eller vad det nu heter…! (;-)

2015-02-08

Så många möten med andra har jag faktiskt inte hunnit med. Det har varit jobb med webbplatserna och social media nästan hela tiden. Sen blir det ju så att jag spanar efter bra bildmöjligheter och har ett sådan koncentration kring detta, att socialiserandet kommer i andra hand. Det roliga har varit att samarbetet mellan mig och min nya kollega har fungerat så bra. I alla fall om du frågar mig.. (;-) Det bådar gott inför framtiden.

Min förhoppning är att få arbeta mer med sådana här saker. Det passar mig väldigt bra och jag tycker det både är roligt, intressant och spännande!