Stiftsgården i Undersvik, denna fina stiftsgård, där var arbetslaget i dagarna två för teamgenomgångar, resultat av medarbetarundersökning och lite samkväm.

2015-01-29 Personaldagar

För mig var höjdpunkten dagens morgonbön i kyrkan. Gårdens kaplan Magnus ledde oss på ett mycket fint sätt och även om orden ibland är olika, så är andemeningen detsamma.

Vi använder olika ord, för egentligen samma sak. Det kanske också handlar om att mogna och kunna ta emot orden? Hur som haver, jag gillade det i alla fall väldigt mycket. [Instagram uppsalastift]

2015-01-28 Personaldagar

Men vi tar det från början. Första dagen så fick teamen presentera vad de sysslar med för de andra teamen. Det var riktigt intressant och många nya saker fick man reda på.

2015-01-28 Personaldagar

Vi fick skriva ner frågorna på papper och sen sätta upp dem. Vid dagens slut så sammanställdes allting för att sedan delges varje team. Riktigt hur uppföljningen ska bli för mitt eget team på de frågor vi fick, det vet jag inte i nuläget.

2015-01-28 Personaldagar

Den svenska flaggan var hissad.

2015-01-28 Personaldagar

Efter dagens pass så var det kvällsandakt. Utanför kyrkan så hade de tänt en liten eld där man kunde värma sig om det behövdes.

2015-01-28 Personaldagar

Undersviks kyrka. En mycket stämningsfull och fin kvällsandakt. Man ville inte gå vidare, utan sitta kvar mycket längre, men programmet var inte slut för kvällen. [Instagram]

2015-01-28 Personaldagar

Utanför kyrkan bjöds vi på delikatesser från lokala förmågor. Tyska korvar, Hallåmi (ja, det ska stavas med å) och lokalt producerat äpplemust.

2015-01-28 Personaldagar

På kvällen var det gemensam middag på ett ställe som heter Orbaden. Det är både hotell, spa och restaurang i ett. Nu kom vi dit på kvällen, så jag såg inte hur omgivningarna såg ut, men fick höra att det är så fint på sommaren där.

Maten var ok, men som vanligt när det är lite fiinare så är portionerna väldigt små och så tar allting sådan tid. Det är inte riktigt min grej detta, sådana här utdragna tillställningar, men jag gjorde mitt bästa och hängde med så gott jag orkade.

Förrätt kantarellsoppa, huvudrätt fisk (tror det var forell, men blir osäker nu) och efterrätt ostkaka med kaffe.

Viss del av maten valde jag bort. Nu som följer mig, vet varför (;-)

2015-01-28 Personaldagar

Två killar utklädda till städgummor och med grovt språk där anspelningar på sex hela tiden gjordes, det var kvällens externa underhållning. Det är en svår konst att få det att fungera, utan att det blir plumpt. De gjorde så gott de kunde, men det fungerade inte så bra tycker jag.

2015-01-29 Personaldagar

Efter middagen fick jag åka med en arbetskamrat tillbaka till stiftsgården och mitt rum. [Instagram]. En del stannade kvar lite längre och ett team bodde till och med på Orbaden. Egendomligt, men så var det i alla fall.

2015-01-29 Personaldagar

Andra dagen började med dagarnas höjdpunkt som sagt, om någon frågar mig. En upplyftande stund tillsammans i kyrkan.

Sen blev det specialinriktad presentation, fika och genomgång av medarbetarundersökningen på förmiddagen. Intressant var det och sen när vi analyserade så spretade det åt alla håll, beroende på vilken utgångspunkt man valde. Men det blev en del diskussion kring både fika- och lunchbordet. Livgivande och faktiskt så har jag fått en liten annan förståelse gällande förändringsarbete och att det inte alla gånger är så lätt att vara den som bestämmer.

2015-01-29 Personaldagar

Lunchen fungerade inget bra för mig eftersom det var potatis i soppan. Men som ni ser så var salladen kanon och mångbottnad med mycket gott i, så det spelade ingen roll. Jag tog helt enkelt två vändor sallad och det fungerade bra.

Stiftsgården i Undersvik ska ha all beröm och heder av arrangemanget. Jag trivs alltid där och den här gången var inget undantag. Bär också med mig orden från både kvällsandakten och morgonbönen. Stärkande och upplyftande!

Neem

Min tvålsamling utökades med två nya doftbomber, lavendel och en annan doft jag aldrig hört talas om neem… (;-)