Fadäs i genomgången

Står och går igenom arbetsuppgifter med min nya arbetskamrat. Då stövlar h*n in som alltid och på samma sätt som bara fick mig att tappa allt. Samma frågor hela tiden och även om jag försökte så gick det liksom bara inte. Vi har tjatat om att man mejlar om man vill ha hjälp och att man inte bara avbryter och tror att allt annat ska stanna upp. Gå före och inte ta hänsyn för fem öre är personens melodi genom åren. När ska människan lära sig någonting?

Tyvärr så fick jag dåligt samvete senare. Som vanligt så slår jag på mig själv tillslut. Det var som om hela den händelsen drog ner mig helt och energin blev allt svagare ju längre dagen gick. Blir så irriterad på mig själv att vissa människor alltid ska trigga igång det sämsta inom mig. H*n är verkligen en utmaning för mig, nu och sedan många år tillbaka.

Visst, blir man störd tillräckligt många gånger så spelar det ingen roll hur mycket intellektet vet hur man ska reagera på ett arbetsmässigt och neutralt sätt. För när samma problem kommer upp hela tiden, då undrar jag när någon ska reagera och se det som är helt uppenbart? Ingenting förändras och att hela tiden komma undan utan att behöva anstränga sig det minsta, det retar gallfebern på mig och då speciellt när samma person aldrig tycks lära sig någonting, utan hela tiden ska åka snålskjuts på att andra ska hjälpa personen hela tiden.

Så det var svårt efter den händelsen att fokusera och som vanligt så tog jag på mig det mesta genom att återigen försöka lappa och sen skicka länkar om hur man gör och jag vet inte vad. Ingen reaktion och inget svar. Människan har en räv bakom örat och har tidigare varit jävligt beräknande gentemot mig. Sådant sitter kvar och det är fanimej inte lätt med människor som vägrar att komma vidare i sin utveckling gällande sitt eget arbete och hur de agerar mot mig. Blev så negativt triggad så att jag sen var helt slut i psyket.

Tror också att jag är mer öppen nu än tidigare för energier och hur folk är. Det märker jag främst på fikapauserna. Sen också på den här personens sätt emot mig resten av dagen.

Så gårdagens positiva text, den fick jag sota för direkt. Men jag är van, det är ju så det är i mitt liv. Två steg framåt och sen ett stort steg bakåt… (;-)

9 svar till “Fadäs i genomgången”

 1. Jo man lär sig av dessa människor vars största glädje i livet är att få andra att må dåligt…

  Den jag tror att du avser har ett förnamn som börjar på A.

  Tack för sms, förresten! Jag låg och sov, men det var dags att skutta upp. 😛

 2. Tofflan: Vet du? Nu blir jag nyfiken eftersom jag inte tror att jag har pratat om personen med dig…
  Att människor bryr sig, på något vis, det är alltid positivt. Det värmer hos mig att du skriver. Ja, det är ju en del av livet, att kunna hantera även de som inte vill oss väl eller av olika anledningar skapar negativa känslor i en.

  I detta fall så har jag svårt att säga nej, men på många andra saker i livet så är min träning att säga ja istället min kamp. Drar mig ofta undan och vågar ingenting… kram och en fin helg till dig!

 3. Fy, jobbigt! Jag vet vem det är, dessutom. Men det är inte dig det är fel på utan personen, som inte har hyfs nog att visa respekt för andra människor. Jag vet att det inte hjälper dig att jag skriver detta, ville mest visa min sympati och förståelse – dessa människor finns lite varstans i livet, för övrigt.

  Att säga nej är bland det svåraste som finns. Jag sa det idag och det var skitjobbigt först. Sen blev det bra.

 4. Tofflan: Den här personen är hopplös och jag har väldigt svårt för denna person sedan många år tillbaka. Jag försökte säga såsom du säger, men personen kan liksom inte ta det och stämningen blir skitkonstig och jag bli då bara så irriterad. Det slutade med att personen bara vände på klacken och sen helt ignorerade mig trots ett par mejl och att jag försökte förklara. Beräknande och obehaglig. Personen retar gallfebern på mig och någonstans så måste jag ju ta ansvar för mitt agerande och mina känslor. Detta har pågått under flera år.
  Kram tillbaka!

 5. Jontas: Det är väl mitt problem, att jag har svårt att säga nej och dra en tydlig gräns. Det får jag lida för nu. Men jag jobbar på det, att hänvisa till mejl och sen utifrån det prioritera. I och med att jag har fått mer att göra, ju viktigare har det varit att vara tydlig och dra gränser, men en del kommer aldrig att förstå detta, därav denna konfrontation idag.

 6. Du ska INTE ta åt dig för detta, för i det här fallet är det ju verkligen inte du som gör fel! Den här sortens människor finns på alla arbetsplatser – jag har haft att göra med ungefär en sån här person på var och en av mina senaste tjänster. Det är inte OK att komma in och avbryta, men dessa människor lär aldrig kunna lära om – i det här fallet, som ju handlar mycket om hyfs, är de inte utvecklingsbara.

  Kanske skulle jag inte gå så långt som Jontas, men jag skulle nog vara lite hårdare än du var och säga nåt i stil med att ”just nu är jag upptagen, som du ser. Jag återkommer till dig senare.”

  Kram!

 7. Jag har samma problem och skickades till psykolog för stressrelaterade besvär. Svaret fick jag där. Man ska inte acceptera att bli störd. Man ska bli förbannad, skälla och kasta ut människor som stör. Bemöter man dem en gång med vänlighet i en sådan här situation, så kommer de tillbaka. Själv får jag höra ”förlåt att jag stör, men…”, vilket jag inte heller accepterar. Stängd dörr är stängd dörr. Det finns mejl, det finns telefon. Men aldrig någonsin störa någon i sitt arbete. För det är snällhet och acceptans vid störningsmoment som får oss att bli utbrända. Folk måste respektera de roller vi har på jobbet och rätta sig efter det som gäller. Gör de inte det är det fullt acceptabelt att slänga ut dem med huvudet före hur otrevligt det än kan uppfattas. Om inte jag bemöts med respekt, så kommer inte du heller att få respekt från min sida. Det är den inställningen man ska ha. Bli hård. Ett nej är ett nej.

Kommentarsfunktionen är stängd.