Vetenskapens värld handlade senast om homosexualitet och varför? Varför är en del människor homosexuella? Varför blir man gay?

Programförklaringen lät onekligen intressant:
Homosexualitetens ursprung. Är vissa människor födda homosexuella? Vi följer filmskaparen Bryce Sage i jakten på förklaringen bakom hans egen homosexualitet, som han upplever som djupt medfödd. Hur kan man förklara olika sorters sexualitet som en del av människans evolution? Följ med i jakten på homo-gener, homo-hjärnor och evolutionsbiologins försök att förstå en sexualitet som inte tycks främja mänsklighetens fortplantning.

För mig är det en brännande fråga och har så varit sedan jag var liten. Har alltid känt en dragning till killar och när man är liten så är det ju absolut inget medvetet val. Det bara är. Sen har händelser och erfarenheter fått mig att inte tycka om den jag är och de känslor jag burit på i hela mitt liv. Det har jag skrivit om flera gånger så det lämnar jag därhän.

Är vissa människor födda homosexuella? Hur kan man förklara olika sorters sexualitet som en del av människans evolution? Jakten på homo-gener, homo-hjärnor och evolutionsbiologins försök att förstå en sexualitet som inte tycks främja mänsklighetens fortplantning var bara rörig och förvirrande.

Bryce Sage

Bryce Sage som själv är gay försökte ta reda på hur allt hänger ihop och hur evolutionen har fungerat trots homosexuella. Varför har de inte blivit utrotade likt dinosaurerna?

Sage föddes alltså som bög, det var ingenting som han lärt sig under uppväxten. Men frågan kvarstår dock, varför?

Arv eller miljö? Han besökte sin mamma och pappa med frågor om varför de tror att han är homosexuell. Om de gjort någonting på vägen s a s. De enda de kunde säga var att han var annorlunda. Brorsan var precis tvärtom. Beror det på biologi, uppfostran eller både ock? Han besökte laboratorium, var med om tester och jag vet inte vad.

De analyserar i programmet blod från bröderna och resultatet blev ungefär som förväntat, man kan inte säga någonting säkert om varför den ena brodern är heterosexuell och den andra homosexuell.

En gen som kan kopplas till sexuell läggning? Diskussionen kring detta i programmet gjorde mig förvirrad eftersom det var sådana förbehåll både här och där. Ingen riktigt intressant teori heller tycker jag. Någonting i vår biologi som gör vissa homosexuella var väl ungefär resultatet. Någonting?!

Ett tvillingpar, där den ena var homosexuell och den andra heterosexuell undersöktes och deras DNA jämfördes. Fattade inte riktigt vad de fick fram för skillnad och lite av det känner jag när jag tittar på detta program. Det går liksom inte att fastställa någonting som säkert eller ens är i närheten.

Det är som om att ställa sig frågan, varför lever vi? Finns Gud? De stora frågorna som vi människor aldrig kommer att kunna få entydiga svar på och det är samma med detta. Jag kände mig inte ett dugg bekväm med de resultat som försöktes få fram av forskare, professorer och jag vet inte allt. Vildsinta spekulationer som liksom hela tiden ändrades för att liksom passa in de resultat de vill få fram.

De som gillar både kvinnor och män då? Vart placeras de och vad gör att de inte känner några gränser alls? Det togs överhuvudtaget inte upp i programmet. Vilka gener bär man på då och vad beror det på? Hur många är de?

De som dras till egna könet fast de inte vill det? Vart är forskningen kring dessa själar? Ska man liksom bara tugga i sig att man gillar killar eller tjejer? Även om det åsamkat en skada genom livet och fortsätter så? Det är så mycket mer i detta som inte kom fram och det gjorde mig frustrerad. Alla homosexuella är faktiskt inte stolta och gillar vilka de är av olika orsaker. Det finns de som går gömda hela liv, som aldrig kommer ut ur garderoben, som lever falska liv och som far jävligt illa för att de känner saker och lever med motstridiga känslor inom sig hela liv. Som aldrig kommer att acceptera sig själv och älska den de är.

Bögjävel, äckel och halvkönsepitet gör att både självkänsla och förtroende skjuts i botten. Så kallat skoj, ibland glåpord och ifrågasättanden i en salig blandning där man är så nedtryckt att man aldrig vill visa sig igen.

Vem fan vill vara en bögjävel i denna värld? Där man på vissa håll inte ens får leva som den man är utan man straffas. Tacka sjuttsingen för att många lever med ett självhat i en sådan värld. Där man inte ens får älska den man vill och leva efter det man känner innerst inne. Där man blir spottad på och blir misshandlad, fängslad och till och med dödad! Man bekämpar sig själv med alla medel för att bli accepterad. För att inte känna, för att man inte vågar vara den man egentligen är.

Vår värld är sorglig på det viset, även om det blivit bättre på en del håll så finns det ju skrämmande exempel ganska nära genom exkludering med religionen som argument, och de förstår jag mig definitivt inte på. Framtiden skrämmer mig och den seger som vi fått genom ökad sekularisering och en mer förstående kristendom förmörkas av den förlust som kommer genom allt fler exkluderande religionsutövare utifrån där tolkningarna av de så kallade religionslagarna är stenhårda.

Så varför man är homosexuell, det vet ingen och det finns inga klara svar. Det bara är så och närmare än så kan vi inte komma. Ungefär som varför finns vi till?