Så mycket bättre tappar hos mig

Så mycket bättre

Nu har det sänds fem avsnitt av årets Så mycket bättre. Den första upplagan sändes i oktober 2010 och årets är alltså den femte uppsättningen där olika musikartister träffas för att tolka varandras låtar.

Jag har tidigare älskat att titta på Så mycket bättre. Lördagskvällarna har varit givna. Tolkningarna, snacket och det oväntade lockade mig. I år saknas någonting. Det är liksom inte intressant längre och jag vet inte om det är så att konceptet i sig har blivit tråkigt eller om det beror på artisterna.

Det kanske också är så att producenterna blivit så säkra på det fasta upplägget att det där lilla extra saknas. De tar det säkra före det osäkra i alla lägen. Ta detta med de aktiviteter som de gör mellan all musik, där tycker jag de lägger allt mindre resurser och numera skulle de helt kunna ta bort detta. Så ointressant tycker jag att det har blivit.

Artisterna i årets uppsättning är också ganska tråkiga rent generellt. Det gäller både snacket dem emellan och dessutom sticker inte tolkningarna ut nämnvärt. Två undantag dock, som har fastnat hos mig och som jag gillar att spela även efter programmet. Det är kanske också en anledning, att kvalitén på tolkningarna har sjunkit en del i år?

Jag vet inte jag, men någonting känns inte som tidigare.

Nästa vecka är det Carolas dag. Får se om det bränner till lite då. Hittills så har det varit extremt lamt och tillrättalagt.

Så mycket bättre tappar hos mig och kanske är det dags att skaka om de som är ansvariga och se till att spänningen och det oväntade kommer tillbaka. Lite mer olika typer av artister i uppställningen kanske? Från olika perioder i svenskt musikliv och med än mer olika publik?

6 thoughts on “Så mycket bättre tappar hos mig

 1. rexxmaster

  Problemet som jag ser det (men kan ha jättefel) är ju att artisterna och därmed deras låtar är lite okända. Har faktiskt aldrig hört varken Familjen eller Love tidigare, knappt något av Amanda och ungefär lika lite av Kajsa Grytt; och därmed blir det lite ointressant…

 2. Jerry Inläggets författare

  fruhatt: Tyvärr så är det ju fortfarande så att det är lättare att åldras som man än kvinna i musikvärlden. Kvinnor får ofta höra hur gamla de är… så tråkigt.

 3. fruhatt

  Jag har slutat att titta men glodde lite igår för jag gillar Familjen ochJohans texter . Kajsa Grytt är en väldigt trevlig och ödmjuk person..men hennes röst är förbi. Sen så tycker jag att hon fått onödigt näthat .Hon beskylls för att vara en gammal Kärring .Men Orup då ?Han är väl ingen pojkvasker ?

 4. Jerry Inläggets författare

  Tofflan: Jag tror faktiskt att det skulle vara en bra idé att ta in en sådan person som Christer Sjögren. Tänk dig honom tolka låtar av Louise Hoffsten eller någon annan som ligger långt ifrån honom musikaliskt? Det är ”Så mycket bättre” för mig!

 5. Tofflan

  Kanske sätta in magister Christer från Schlagern? 😉 Nä, verkligen INTE! Jag skämtar! Den här säsongen har jag faktiskt inte sett ett enda helt avsnitt. Det jag såg var för tråkigt – och en del artister som är med känner jag inte till så bra – med undantag från Carola, dårå…

Kommentarer inaktiverade.