Ogenomtänkt och rörig utställning

2014-11-15 Uppsala domkyrka

Syrran satt och väntade på mig utanför Uppsala domkyrka. Vi skulle på utställning och jag var förvantansfull…

2014-11-15 Himlen är här

Men utställningen Himlen är här var en besvikelse. Hur jag och syrran än försöker, så kommer vi till den slutsatsen att den var ogenomtänkt, rörig och en besvikelse i det stora hela.

2014-11-15 Uppsala domkyrka

Först detta med guiderna. Det var ju ingen ordning alls på dem. En startade före klockan ett och ett par efter. Det var säkert fyra olika igång nästan samtidigt. Vi försökte hänga på en av grupperna, men vi hörde inte vad den guiden sa. Det var rörigt och bara jobbigt att försöka lyssna. Varför hade han ingen mikrofon? Det borde ju vara en självklarhet.

2014-11-15

Så det slutade med att vi gick själva och försökte läsa skyltarna. Funkade sådär. Jag var tvungen att fråga hur det var tänkt och inte blev jag något klokare efter det!

Istället för att ha skyltar vid varje föremål, så hade de flera stora skyltar innan som berättade om flera föremål samtidigt. Så ologiskt och inte ett dugg pedagogiskt. Vi hade ju glömt hälften, när vi hade läst och sen gick för att kolla på sakerna.

2014-11-15

De få skyltar vi såg framför föremålen berättade bara att man inte fick röra. På engelska och på ryska?! Varför på ryska?! Det undrade vi båda två…

2014-11-15

Ja, ja… vi vandrade på och hittade både det ena och det andra. Syrran kollar in en dopfunt.

2014-11-15 Kvinna i vax

Helt plötsligt så passerade vi en kvinna i vax. Hittade ingen information vad hon gjorde där, men hon såg äkta ut vid en första anblick. Hade säkert någonting med utställningen att göra.

2014-11-15 Jesus

2014-11-15 Uppsala domkyrka

Nej, totalintrycket av utställningen blev tyvärr mer negativt än positivt.

Vi tyckte båda att det var ett rörigt och ogenomtänkt arrangemang. Så vi gjorde lite andra saker istället när vi hade gått runt en sväng i kyrkan och tittat på en del av utställningen.

2014-11-15 Ljusträd

Ett ljus tände jag för livet.

2014-11-15 Ikon Jesus

I ett av koren så var energierna väldigt fina. Det var en stor ikon på Jesus och framför stod en bönpall. Till höger så fanns en bok som jag skrev i. Ett ställe i domkyrkan som tilltalade mig. Tack!

2014-11-15 Landings

Att sedan hitta två platser för en fika, det var lättare sagt än gjort. Vi vandrade omkring i 45 minuter och gick in på flera ställen. Fullt, inte en plats ledig! Tillslut så hamnade vi på Landings och hittade två platser.

Syrran och jag pratade om livet, om relationer och om varat. Om saker som jag aldrig skulle blogga om. Om det viktiga i livet.

2014-11-15

Tog sedan bussen hem utan att ha kollat på laserstrålen och Allt ljus på Uppsala. Orkade inte vänta. Kände mig helt slut och avtrubbad med ändå inte. Söndersliten, men med grunden kvar. Höll på att somna på bussen. Kanske symptomatiskt?

Fast jag är glad att jag tog mig för detta och kollade in utställningen, även om den blev en besvikelse. Det känns bra och sen att få träffa syrran är aldrig fel. Det är viktigt för mig att göra det.

4 svar till “Ogenomtänkt och rörig utställning”

 1. Vi tyckte också att den var lite rörig ( då vi träffade sörran och svägerskan .Dvs Tofflisen och Anna )
  Jag funderade också över varför det var skrivet på Ryska .
  Men körkan är mäktigt vacker !

 2. Tofflan: Det var en besvikelse, inget snack om det.
  Du ser vad lite jag vet om damer i vax.. (;-)

  Som sagt, när jag äter diklofenaken så känner jag ingenting, det är som vanligt då. Frågan är bara HUR länge jag törs äta medicinen? Men jag såg att laserstrålen är kvar till 30 nov, så det ska nog finnas tid även för den grejen.

  Men jag blev väldigt trött av detta äventyr… sov nästan på bussen och slockande sen en timme på soffan…hehe

 3. Det var synd att du inte gillade utställningen. Eller att den var rörig. Det var också mitt intryck, lite, men vi kollade ju inte utställningen ”aktivt” när vi var i Dômen med Hattarna.

  Damen utanför Vasagravkoret står där jämt. Hon ser ut som om hon håller ett vakande öga på kungen och hans fruar…

  Jag undrar också varför engelska och ryska. Är ryska turister ovanligt klåfingriga, eller vad???

  Allt ljus på Uppsala är kvar november ut. Ta en tur efter jobbet nån dag i stället om du orkar. Men det är ju lite att gå, så tåsan kanske inte pallar???

Kommentarsfunktionen är stängd.