2014-11-03

Nu gäller det att fokusera. Att ligga steget före. Hemma har jag gjort det länge och det fungerar hyfsat. Att alltid ha mat hemma och planera vad vi ska äta några dagar innan. Skriva köpelistor och följa dem. Ibland handlar jag ofta och ibland kan det gå dagar. Det beror på hur noga jag har varit i min planering.

Men nu är det så mycket som jag har ansvar för på jobbet, att jag måste börja prioritera och sen ta sakerna i rätt ordning. Inte gå igång och se framåt för mycket, det stressar upp mig. Det vet jag sedan tidigare.

Min chef har sagt till mig att prioritera webben och det som ska ut där. Det kommer i första hand och jag ska så långt det är möjligt inte supporta datorer, telefoner och program. Om det inte är akutläge förstås, då måste jag ju rycka in.

För mig är detta utmärkt träning. Inte gå igång direkt och hetsa upp mig när jag ser att e-posten bara fylls på med nya uppgifter, utan fokusera på det jag gör och se till att det blir klart först.

Att ligga steget före, men ändå inte så att det enda jag tänker på är jobbet oavsett vart jag befinner mig. Det är min prövning just nu. För jag drivs av pliktkänsla och att göra ett bra jobb. Har ofta svårt att gå från jobbet med halvklara saker. Då grubblar jag en del på detta när jag kommer hem.

Det är ett stort ansvar för mig detta. Det känner jag. Men jag ska göra så gott jag kan och mer kan jag inte göra. Hitta glädjen i det, även om tiden är knapp. För jag tycker ju det är så roligt att webba. Det gäller att prioritera bara. Dessutom rätt…