På den fjärde dagen blev det förhoppningsvis lite ro och läkning i själen.

2014-10-16

Ybuss stod för transporten upp till härliga Hälsingland. Ett glatt SMS efter ankomsten fick mitt pappahjärta att bli riktigt varmt. Att få komma bort en stund och träffa människor som är trygga och som man kan lita på, det tror jag är mumma för själen just nu.

Själv tog jag mig till jobbet och jag visste vad som väntade. Fast samtidigt var det en osedvanligt skön känsla att få syssla med någonting annat än att vara orolig och i ständigt akutläge. Så att administrera anmälningarna till Teologifestivalen 2015 var helt plötsligt riktigt trevligt, trots ändringar i strömmar, fel belopp på fakturan och dubbelbokningar.

Tänk vad livet kan förskjuta perspektiven och det man är med om kastar obönhörligt omkull verklighetsbilden. När allt lunkar på som vanligt då känner man liksom inte skillnaden, men blir det ett väldigt personligt akutläge så förändras allt. Det är ungefär som när man har svår smärta under lång tid och sen blir smärtfri, den känslan är fantastisk. Tänk att normaltillståndet kan vara så härligt. Det tåls att tänka på och om inte annat så har jag fått mig en tankeställare på hur bra jag har det när det är stilla och stiljte. När allt är som vanligt så att säga.

Fast det är ju så med mig, att jag glömmer bort och går in i vardagens lunk och blir sen nästan lika förvånad när det blir akutlägen och de jobbiga känslorna som då kommer fram. Om och om igen. Det måste ju vara en slags inbyggd skyddsmekanism som gör just detta, att man glömmer bort för att det gör så ont och är så jobbigt när det blir allvar i livet.

Nu råder det ju inte riktigt normaltillstånd, men det har lättat en del efter dagar av svåra och smärtsamma känslor. Det finns hopp.

2014-10-16

Uppsala stift och dess kansli var idag med och fikade enligt Fairtrade. Det var kaffe, kakor och en massa choklad som ingick i sortimentet. Detta kallas för Fairtrade Challenge och ingår i den större kampanjen Fairtrade Fokus.

Det enda jag smakade på var kaffet och det smakade… …ja inte kände jag särskilt stor skillnad mot det vanliga kaffet, kanske något fylligare men skillnaden var inte särskilt stor.

När jag stängde ner för dagen hade jag 14 jobb ogjorda. För några år sedan, då hade jag var upptrissad som jag vet inte vad, idag känner jag bara “det ordnar sig” (;-). Kanske beror det på perspektiven, att det viktigaste av allt är familjen och vad gör då lite deltagarlistor, webbsidor och sådant som inte blir uppdaterat på stört? Eller så har jag slagit ifrån, stängt ner och lagt på glasbubblan.

Vi får se hur det känns i morgon…