Zlatan

Har nu njutit av den första delen av två om Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna Zlatan Ibrahimovic. ”Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål” är namnet på dokumentären och min beundran och respekt cementeras alltmer när det handlar om denna underbara fotbollskung.

I första avsnittet så berättar Zlatans pappa Sefik om sin son och visar upp sitt hem, som ser mer ut som ett Zlatan-museum än ett hem. Han har till exempel spelat in VARJE match som sonen spelat under åren! Det går inte att ta miste på att han är en mycket stolt pappa.

Zlatan är så befriande i sitt sätt att tänka och att ta för sig av livet. Att liksom göra sin grej och sen köra den i 180. Men han har också en ödmjuk sida och kan erkänna misstag och sådant som är mindre bra. Jag gillar hans inställning och sätt även utanför planen.

Att få ha levt samtidigt som Zlatan och få följa hans karriär är någonting alldeles extra och någonting som jag är väldigt tacksam över. Jag tror nämligen att vi aldrig kommer att få se någon mer fotbollsspelare av Zlatans kaliber i Sverige.

Kanal 5 sänder del 2 av dokumentären den 13 oktober kl 20.00. Jag kommer att sitta som klistrad.

Relaterat
Se dokumentären hos Kanal 5
Zlatan på Wikipedia