Nu har jag suttit två dagar i mitt nya arbetsrum. Som med allt i livet, så finns det både positivt och negativt med denna flytt.

Det negativa tar vi först eftersom jag vill avsluta posten positivt. Allt är inte riktigt klart i rummet. Det fattas en krok bakom dörren för att hänga upp utekläderna. Det finns inte heller någon namnskyltsplats på utsidan av rummet. Helt tomt.

Det som både är negativt och positivt är tystnaden. När jag vill jobba ostört, så är det nya rummet kanoners, men när jag är lite social (ja, jag är faktiskt det ibland) så kan det vara lite väl ödsligt och tyst. Idag tog jag en sväng ner i kåken för att socialisera lite. Faktiskt. Det har jag aldrig behövt göra tidigare eftersom det var bra mycket mer ljud och fart en våning ner.

Det positiva är också att det inte springer så mycket folk utanför mitt rum. Det är heller inte särskilt lyhört, vilket för mig är mycket positivt till skillnad från andra platser där jag befinner mig ofta. Jag hinner tänka tankarna fullt ut, vilket tidigare var väldigt sällsynt. Jo, jag känner det redan efter två dagar och det tror jag blir en klar arbetskvalitéökning för mig, om det nu håller i sig.

Det är också fräscht överallt och min nya kontorsstol (som är av modell enklare) gillar jag väldigt mycket.

Microsoft Surface Pro 3
Snart är det en Microsoft Surface Pro 3 som gäller. Foto: Sarah Tew/CNET

Eftersom jag är IT-koordinator och ska ligga i framkant beställde jag idag en iPhone 6 samt en Surface Pro 3 till mig. Det är viktigt att kunna ge support när dessa modeller blir vanligare på kansliet. Sen är det så, vare sig jag vill det eller inte, så måste jag kunna Windows 8 bättre än vad jag kan idag, det har ju till och med kommit 8.1 i versionsnummer. Jag har gjort allt för att hålla detta utanför huset. Men nu kommer ytterligare två personer förutom mig själv att köra hybriddatorn, där operativet just är Windows 8.1, vilket gör att jag måste lära mig det bättre.

Det är dessutom fler som kanske istället för en bärbar samt surfplatta kommer att byta till en hybrid inom en snar framtid.

Det är både för- och nackdelar med att ha det yrke som jag har. Men som ni vet, så ska jag nu fokusera på fördelarna vilket är att jag får chans att testa dessa nyheter tidigt i tjänsten. Nu är det dock 2-3 veckors leveranstid på telefonen hos dem som vi brukar köpa sådant av. Men det gör mig ingenting, då kan jag mentalt ställa in mig på detta byte. Det positiva att det är samma SIM-kort i alla fall som till förra modellen iPhone 5!

Ni ser, det blev en positiv avslutning och visst sjuttsingen tycker jag det är spännande med nya arbetsredskap, även om jag ibland kan känna en viss stress över de ständiga bytena och att man så att säga måste hänga med och ibland även lära om!