Vaken av #gikthelvetet

2014-09-28

Tre ljus gör mig sällskap mitt i natten. #gikthelvetet likaså. Ville verkligen inte gå upp och ta värktabletter men det gick inte att låta bli. Så nu sitter jag här och väntar på att de ska fungera så att värken ska släppa.

Detta är nu det värsta som jag har varit med om sedan jag fick gikt 2009. I fredags så åt jag inga värktabletter och då var det mer en molande värk. Det hade alltså inte försvunnit helt, även om jag var säker på att nu var det över för den här gången. Igår tog jag en omgång av tabletter för att det gjorde mer ont, men inte alls som tidigare. Trodde även då att det skulle vara någonting tillfälligt.

Men icke. Allt mer ont nu i natt… (;-(

Varför vill det inte släppa? Måste jag börja äta socker och skitmat igen? Börjar bli väldigt orolig faktiskt för alternativen. Det känns tröstlöst detta när det aldrig går över. Som om jag gör någonting fel i mitt liv just nu och får detta som svar. Som om mina försök att gå ner i vikt är helt felaktiga.

Nää, detta gör mig uppgiven faktiskt. Som om det är bättre att ge fan i allt… …men frågan är ju vilka alternativ jag har än att ringa husläkaren igen på måndag. De måste ju kunna hjälpa mig på annat sätt än goda råd och att äta värktabletter i flera veckor?

4 svar till “Vaken av #gikthelvetet”

 1. Nej, ge inte upp! Men jag tycker att det är skit att ingen ens vill titta på din tå. Du får vara påstridig när du kontaktar husläkaren. Annars skjutsar jag upp dig till akuten. Så här jäkla ont ska du inte behöva ha. 👿

 2. Hej ”Trulsan”
  Jo, det finns andra preparat, men jag har inte behövt sådant. Hittills är väl bäst att tillägga. Jag vet inte vad det är som inte stämmer nu. Det vill liksom inte gå tillbaka, men det blir ändå inte värre än det var när jag inte kunde gå. Men nu har det blivit sämre igen.. (;-(
  Jag äter varken fruktos eller honung. Inte vitt bröd eller någonting som går utanför LCHF. Är också försiktig med det allra fetaste samt fläskkött, men det verkar inte hjälpa…
  Levern har jag aldrig haft problem med och jag kollar mig ju åtminstone en gång varje år och den funkar som den ska. Har inte ont i magen heller.
  Leverrening är således inte aktuellt för mig vad jag själv tror. Alkohol dricker jag inte heller längre så…
  Men i morgon så kommer jag att ta kontakt med husläkaren igen, för nu får de hitta på någonting annat, har ju tuggat värktabletter i snart 2 veckor!

 3. Tror nog tyvärr inte läkaren gör mer än att skriva ut värktabletter… Det ska väl finnas något annat preparat mot gikt också vad jag hört.
  Kan det vara att din kropp får som abstinens? Eller att något du äter gör att din kropp inte renar sig lika bra som innan? Fruktos och honung är inte bra vid gikt. Inte saker som vitt bröd och mycket kött heller.
  Om levern fungerar som den ska, vill säga. Men det har de väl redan kollat?

  Kolla med homeopater, de kan mycket om kroppen som de västerländska läkarna inte vet ett dyft om.
  En leverrening kanske inte vore fel?

Kommentarsfunktionen är stängd.