Rådfrågade vården

Förra veckan så hade jag först lite småkänningar. På onsdagsnatten så smällde det till och giktanfallet var ett faktum. De två första dagarna så åt jag diklofenak, men magen sa tillslut ifrån. Från fredags så har jag i princip tuggat ipren och panodil hela tiden.

Idag så har jag inte tagit några värktabletter. Den akuta smärtan är borta och svullnaden har minskat. Men ändå känns det inte riktigt bra. Så jag ringde till vårdcentralen för att fråga om råd, hur jag ska gå vidare med #gikthelvetet.

Det var ett bra samtal och vi pratade en del om min kost. Mindre proteiner, vilket betyder att jag måste dra ner på köttet och öka på fisken. Det var de råd jag fick. De trodde således att jag skulle kunna fortsätta med LCHF om jag justerade intaget av proteiner. Fettet var inte det farliga vad jag förstod.

När det gäller min medicinering så ska jag öka på panodilen och ta 2 st istället för 1 så jag kommer upp i 1 gram. Iprendosen står kvar. Så det blir 2 panodil och 1 ipren, tre gånger om dagen. Så nu har jag stoppat i mig nya värktabletter. Panodilen är slut och jag måste iväg till apoteket.

Hon trodde att det skulle gå över om några dagar. Idag ska jag även gå till affären. Testa och se hur det känns när jag belastar stortåfotleden. Senast torsdag så måste jag jobba. Då har jag varit hemma i en vecka och behöver läkarintyg nämligen. Men jag ska ta mig till jobbet i morgon (om det nu inte blir sämre) för att känna hur det känns.

Nu blev det mycket prat om min gikt. Men det är ju så att det påverkar mig ganska mycket just nu. Då blir det snack om värktabletter, #gikthelvetet, kost och jag vet inte vad.

3 svar till “Rådfrågade vården”

  1. Vila och ta det lugnt. Och är tåsan inte bra får du ordna läkarintyg. Om du inte kan gå och om du får ondare av att gå och om det värker hela tiden borde du stanna hemma, tycker jag. Men jag vet hur det är när man har ett jobb. 😦

  2. Tofflan: Precis åter från promenaden. Det värker kan jag säga. Men jag känner mig tvingad att jobba i morgon eftersom jag snart varit hemma i en vecka. Förhoppningsvis så stillar det sig när jag suttit ner en stund. Huvudet och resten av kroppen vill en massa, medan foten bråkar. Frustrerande. Så det blir nog bloggposter idag också. En sak som förundrade mig är hur priserna sätts på olika affärer. Kommer nog en post om det under dagen.

  3. BRA att du har kontaktat vården och fått råd. Jag tyckte också att du skulle öka dosen, men ville få det bekräftat av experterna 😛 – jag är ju bara en drUlrika, vet du. 23 år i landstinget, nu utan jobb.

    Hoppas det funkar med skor och liten promenad nu! Hör av dig om inte!!!

Kommentarsfunktionen är stängd.