Förra veckan hade jag först lite småkänningar. På onsdagsnatten smällde det till och giktanfallet var ett faktum. De två första dagarna åt jag diklofenak, men magen sa tillslut ifrån. Från fredags så har jag i princip tuggat ipren och panodil hela tiden.

Idag har jag inte tagit några värktabletter. Den akuta smärtan är borta och svullnaden har minskat. Men ändå känns det inte riktigt bra. Så jag ringde till vårdcentralen för att fråga om råd, hur jag ska gå vidare med #gikthelvetet.

Det var ett bra samtal och vi pratade en del om min kost. Mindre proteiner, vilket betyder att jag måste dra ner på köttet och öka på fisken. Det var de råd jag fick. De trodde således att jag skulle kunna fortsätta med LCHF om jag justerade intaget av proteiner. Fettet var inte det farliga vad jag förstod.

När det gäller min medicinering så ska jag öka på panodilen och ta 2 st istället för 1 så jag kommer upp i 1 gram. Iprendosen står kvar. Så det blir 2 panodil och 1 ipren, tre gånger om dagen. Så nu har jag stoppat i mig nya värktabletter. Panodilen är slut och jag måste iväg till apoteket.

Hon trodde att det skulle gå över om några dagar. Idag ska jag även gå till affären. Testa och se hur det känns när jag belastar stortåfotleden. Senast torsdag så måste jag jobba. Då har jag varit hemma i en vecka och behöver läkarintyg nämligen. Men jag ska ta mig till jobbet i morgon (om det nu inte blir sämre) för att känna hur det känns.

Nu blev det mycket prat om min gikt. Men det är ju så att det påverkar mig ganska mycket just nu. Då blir det snack om värktabletter, #gikthelvetet, kost och jag vet inte vad.