Kände mig tvingad att ta mig ut idag. Både värktabletter och viss mat saknades. Det värker nu kan jag säga, men förhoppningsvis så går det över när jag vilat en stund. Känner att jag befinner mig i en jobbig sits just nu. Måste ju ta mig till jobbet senast torsdag för annars så behöver jag läkarintyg. Så jag tänker åka dit i morgon oavsett hur det är med #gikthelvetet.

2014-09-23

Det jag försöker är att fokusera på annat. En sak som slog mig när jag var på både apoteket och affären är prissättningen och hur olika det är. På apoteket (som man tror ska vara billigare) så kostade en förpackning ipren 400 mg 56 kronor. På Coop så kostade den 50,50! Visst är det konstigt att det är billigare på en vanlig matvaruaffär än på ett apotek?

Rent generellt tycker jag att ICA är billigare än Coop. Visst, ibland så kan vissa varor under vissa tider vara billigare på Coop men i 75% av fallen så är ICA billigare om man slår ut det hela över tid. Varför är det så?

Några exempel kan jag direkt hitta från dagens handling. Avokado kostar 15 spänn styck på Coop och ca 10 på ICA. Tomaterna som inte är riktigt mini, men ändå är mindre än vanliga tar Coop hela 35 spänn för. På ICA är de 10:an billigare. Familjemixen av sallad kostar 27 kronor. På ICA brukar jag köpa något liknande för ca 20:- Torskfilén gick på 40 kr och på ICA vet jag att den är billigare. Bara några exempel.

Så jag drar mig ju för att handla på Coop. Så är det. Idag var jag dock tvungen att ta mig till apoteket, men hade jag vetat att medicinen var billigare på Coop, då hade jag hoppat över även det och gått till ICA istället. Fast där kanske ipren är dyrare (;-) Det kanske låter snålt att dividera på det här sättet, men en droppe hit och en droppe hit blir mycket tillslut. Affärerna ligger på ungefär lika långt avstånd från min bostad så ur den aspekten så blir det prisbilden som styr.