Måste ju testa lite nya grunkor när jag kör LCHF-kost. Så idag blev det pannkakor med mandelmjöl.

2014-09-18

Dessa pannkakor innehåller varken vetemjöl eller socker.

2014-09-18

De var helt ok och med lite vispgrädde och hallon så gick det ju väldigt bra att äta dem. Mandelmjöl är ju finmalen mandel och smakar lite grynigt eller hur jag ska uttrycka det och inte så fast som vanliga pannkakor.

Men när man håller på med LCHF så är det en väldigt bra variant att ta till när man tröttnat på kött, bacon och sådant där som det ofta blir. Allt som allt tog det cirkus 30 minuter att fixa 8 st pannkakor av smeten.

Blir du sugen att testa själv så kommer receptet här. Detta är ju det som jag använde men det går ju att byta ut både mjölken, smöret och bären till det man själv gillar bäst.

  • 4 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl lantmjölk
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 gram bregott
  • Tillbehör: vispad grädde
  • Färska hallon
  1. Vispa ihop ihop ägg, mandelmjöl, mjölk, salt samt bakpulver i en skål.
  2. Smält ca 25 gram smör i en stekpanna. Häll över i pannkakssmeten under vispning.
  3. Värm en stekpanna till medelvärme och klicka i önskad mängd smör för bästa stekyta.
  4. Grädda pannkakorna på medelvärme. Stek ca 2-3 minuter på varje sida.
  5. Lägg upp på en tallrik eller fat.
  6. Servera pannkakorna med vispad grädde och hallon.
    Mumsigt värre!
    Relaterat
    Fler recept på min blogg
Annonser