2014-09-16

Nu har vi en Microsoft Surface Pro 3 ute på test. En i personalen på mitt jobb är försökskanin och ska hårdköra den under ett par veckor. Detta för att se om den kan ersätta både bärbart och surfplatta. Det vore ju toppen om denna hybriddator är någonting för framtiden.

En penna som man kan använda om man inte vill köra med fingrarna på skärmen, dockningsstation och ett externt tangentbord finns också med. Dock ingår varken tangentbord eller dockningsstation, utan det får man köpa till.

Jag skulle själv kunna tänka mig att ha en sådan här hybrid, om nu alla tester funkar bra för vår kanin. (;-)

2014-09-17

Nu biter jag ihop. Gikthelvetet drog igång för några dagar sedan. Tuggade då diklofenak ett tag, men nu protesterar magen för mycket, så då har det blivit vanliga värktabletter. Det har gjort att smärtan blivit värre, men fortfarande så kan jag gå.

Diklofenaken är bra på det viset att smärtan nästan försvinner helt, men kör jag den för många dagar så tar magen stryk.

Försöker hitta annat som lindrar. På apoteket så fanns det tranbärskoncentrat som jag ska testa och se om det blir bättre. Det jobbiga med dessa giktattacker (får dem ungefär en gång varje år) är att jag aldrig vet hur långvariga de är och hur mycket smärta det blir. Det är oroligt, men jag kämpar på och ska verkligen försöka stå ut, även om jag haltar fram på jobbet.

Det jag också är lite orolig över är att min LCHF-kost påverkar gikten på ett negativt sätt. Det är ju mycket fett i den kosten och det är inte bra om man har kronisk gikt. Så det blir liksom aldrig bra, vad jag än gör… Men jag ska inte sluta med LCHF, eftersom jag märker hur mina kläder blir allt större. Det jag ska försöka sluta med är dessa feta ostbitar som jag unnat mig på kvällarna. Det kanske räcker att utesluta dem. Det är värt ett försök i alla fall.

2014-09-17

Tror centerpartiet i Uppsala att skyltarna på Annie Lööf ska försvinna av sig självt? Nu är det bara hon som hänger kvar i byn. De andra partierna har tagit bort sina skyltar, men Annie från Maramö hänger i, trots att det nu gått tre dagar sedan valet.

Om valkaoset finns just nu inte mycket att säga.