Antje med i sin samtid

2014-09-11

Denna fina blombukett fanns i Mariasalen idag. Detta med anledning av att vi hade mottagning på kansliet för ärkebiskopen.

2014-09-11

Hon heter ju Antje Jackelén och tillträdde i somras på sitt ämbete som ärkebiskop. Det var intressant att lyssna till henne och hon var mycket friare, eller vad jag ska kalla det, än vad jag trodde i tanken.

Hon blir bra som ärkebiskop för Svenska kyrkan. Modern, med i sin samtid och jag blev riktigt hoppfull efter av att ha lyssnat till henne.

Det var sedan en gemensam lunch, men den hoppade jag över. Det var kanske tur det eftersom jag på förmiddagen fick ett akutjobb där en iPad hade avaktiverats hos en person och det måste fixas så fort det bara gick. En ominstallation via iTunes var den enda möjligheten nämligen att åter komma in i paddan. Men det gick bra.

Eftermiddagen gick sedan i ett rasande tempo. Webbade så ögonen glödde och gjorde samtidigt i ordning en ny dator. Högt tempo och helt plötsligt så var det dags att åka hem. Gillar dessa dagar då det är fullt upp och jag liksom gör det jag kan bäst.

Läxtrassel, telefonintervju med Novus om riksdagsvalet och en jobbig dokumentär om 9/11. Tänk att det idag är 13 år sedan terrorismen på allvar visade sig i USA. Tänker också på Anna Lindh som avled detta datum år 2003.

2 svar till “Antje med i sin samtid”

  1. Jag har nu hört Frida prata i radion igen att hon ger även denna gång ett lugnt och samlat intryck och uttrycker klart och redigt vad hon känner och tycker. Att vara 19 år och vara/låta så lugn när man i radio ska prata om ett så känsligt och jobbigt ämne är inget annat än en bedrift och jag säger det igen att den tösen behöver du inte vara orolig för Jerry, hon är så modig och har sådan integritet så hon kommer att klara sig alldeles utmärkt i livet. Det är jag fullständigt övertygad om!

Kommentarsfunktionen är stängd.