Bullret, skolstart & politiskt kaos

2014-08-16

Trots mörka moln på himlen och en liten urladdning [YouTube] och efter ett tag en redig regnskur så var gårdagskvällen riktigt behaglig. Det var tyst och lugnt överallt och jag kunde slappna av utan oro för oväntade infall.

Dagarna går ju så fort (det har ni inte hört här tidigare..) och ibland så känns det som om allt redan hänt. Detta är bara en repris, där vissa saker ska rättas till. Jag vet, det låter inte riktigt klokt, men ibland så kommer jag på mig med att veta vad som komma skall. Låter ju helt galet, även om jag i detalj inte kan förutse någonting. Men det är en förnimmelse, allmän känsla och någonting jag absolut inte kan förklara. Bullret* nästa?

Skolstart i morgon för Ellet. Han börjar i femte klass. Samma fröken och samma skolkamrater. Han är hos mig hela första veckan. Det är ganska skönt att vardag och rutiner nu även kommer att gälla för honom. Det blir lite långdraget och jag gillar rutiner som ni trogna läsare vet. Det är alltid lättare med vardagen.

Val den 14 september 2014

Om en månad så är det val. Jag bävar om jag uttrycker mig milt. Tror det blir väldigt rörigt efter den 14 september. Eller som en utrikesminister myntade för några år sedan, en rödgrön röra. Finns till och med en hemsida med det namnet idag.

För jag är helt övertygad om att den stabilitet som vi har idag då kommer att bytas mot ett kaos och det skulle inte förvåna mig om ett nyval kommer snabbare än någon kan tro. Man kan säga mycket om den sittande regeringen, men stabilitet är de bra på. (;-)

*När jag var liten så kallade man Ulleråkers sjukhus för Bullret. Det var där man hamnade om man var tokig. Sådant fick jag mig itutat när jag var liten. Så när jag hör ordet bullret idag så tänker jag på Ulleråker.

2 svar till “Bullret, skolstart & politiskt kaos”

  1. Gunnar: Jag vet faktiskt inte vad Reinfeldt är ute efter. Tror som jag skriver att det blir en mycket besvärlig parlamentarisk situation efter den 14 september.

  2. Funderar på Reinfeldts tal igår om att vi måste ”öppna våra hjärtan” eller vad han sa. Åkesson svarade på beställning att Reinfeldts tal var en ”game changer” och SD lägger om valkampanjen. Försökte Reinfeldt gynna SD genom att sätta invandrings- och flyktingfrågan på agendan? Han utmålar sig som den gode som vädjar till att vi ska visa hänsyn till människor som flyr från all världens elände men samtidigt riktar han strålkastarljuset på Sverigedemokraternas profilfråga. Vad har karln i kikarn? Jag misstänker att Reinfeldt är känslokall och fokuserar på Sverigedemokraternas huvudfråga för att SD ska sno åt sig några % av den rödgröna röran så att de blir vågmästare även efter valet. Alla vet att SD är Reinfeldts enda chans om han vill ha kvar jobbet som statsminister. Alliansen fixar inte att vinna valet av egen kraft.

Kommentarsfunktionen är stängd.