2014-08-16

Trots mörka moln på himlen och en liten urladdning [YouTube] och efter ett tag en redig regnskur var gårdagskvällen riktigt behaglig. Det var tyst och lugnt överallt och jag kunde slappna av utan oro för oväntade infall.

Dagarna går ju så fort (det har ni inte hört här tidigare..) och ibland känns det som om allt redan hänt. Detta är bara en repris, där vissa saker ska rättas till. Jag vet, det låter inte riktigt klokt, men ibland kommer jag på mig med att veta vad som komma skall. Låter ju helt galet, även om jag i detalj inte kan förutse någonting. Men det är en förnimmelse, allmän känsla och någonting jag absolut inte kan förklara. Bullret* nästa?

Skolstart i morgon för yngsta sonen. Han börjar i femte klass. Samma fröken och samma skolkamrater. Han är hos mig hela första veckan. Det är ganska skönt att vardag och rutiner nu även kommer att gälla för honom. Det blir lite långdraget och jag gillar rutiner som ni trogna läsare vet. Det är alltid lättare med vardagen.

Val den 14 september 2014

Om en månad så är det val. Jag bävar om jag uttrycker mig milt. Tror det blir väldigt rörigt efter den 14 september. Eller som en utrikesminister myntade för några år sedan, en rödgrön röra. Finns till och med en hemsida med det namnet idag.

För jag är helt övertygad om att den stabilitet som vi har idag då kommer att bytas mot ett kaos och det skulle inte förvåna mig om ett nyval kommer snabbare än någon kan tro. Man kan säga mycket om den sittande regeringen, men stabilitet är de bra på. (;-)

*När jag var liten så kallade man Ulleråkers sjukhus för Bullret. Det var där man hamnade om man var tokig. Sådant fick jag mig itutat när jag var liten. Så när jag hör ordet bullret idag så tänker jag på Ulleråker.