Nu talar man om att den pågående skogsbranden utanför Sala är den största i modern tid i vårt land. Branden upptar just nu ett område på 1 gånger 1,5 mil. Allt startades i torsdags vid 13-tiden och man spekulerar i att det var gnistbildning vid ett markarbete i området som startade allt.

Att följa rapporteringen är skrämmande och allt känns som en dålig mardröm. För en mardröm måste det vara för de som måste lämna hus och hem och sen inte veta vad som händer. Det är bara att hoppas att det faller regn snart i det berörda området.

2014-08-05

Så här såg det ut i Norberg vid 16-tiden idag. Röken från branden ligger tät. [Webcamera]

Det senaste från SVT Rapport är att branden fortfarande inte är under kontroll. Branden är stoppad norrut, vilket gör att Norberg inte behöver evakueras. Både Expressen och Aftonbladet rapporterar direkt från katastrofen.

Den politiska aspekten av detta är att miljöpartiet på förmiddagen hade en ganska smaklös pressträff om bland annat extremvädret (!) och sen så har politiker tagit sig i närheten av brandområdet. Jag kan mycket väl förstå att försvarsministern Karin Enström uttalar sig och behöver vara på plats. Men vad gör t ex Stefan Löfven där? Det kan låta krasst, men nog påverkar det att det om drygt en månad är val i Sverige.

Länsstyrelsen i Västmanlands län uppdaterar om läget kontinuerligt.