I den 113:e matchminuten gjorde Mario Götze segermålet för Tyskland.

Web

Tyskland är världsmästare i fotboll 2014. Efter att ha slagit Argentina med 1-0 i finalen efter förlängning så kan de nu under fyra år, till nästa mästerskap i Ryssland 2018 titulera sig världens bästa fotbollslag.

Årets VM har varit roligt att titta på och då speciellt gruppspelsmatcherna. Det har varit offensivt och många mål. Det defensiva har inte fått lika stort fokus som tidigare.

Spanien, Portugal, Italien och England har mycket att tänka på inför framtiden. De gick inte vidare och spelade inte så bra fotboll den här gången. Även om Brasilien tog sig till semifinal, så måste ju den totala kollapsen i de två sista matcherna också vara en stor besvikelse för dem, ja ord som fiasko är inte långt borta.

Costa Rica, Chile, Colombia och Mexico tycker jag överraskade positivt. Sen kommer man ju också minnas Suarez bett och fyra månader långa avstängning. Och som sagt, 7-1 segern för Tyskland över Brasilien… det var ju någonting extraordinärt som hände och som man aldrig kommer att glömma.

Grattis Tyskland, ni var det bästa laget i denna turnering!

Relaterat
Officiella VM-sajten