Snart så går jag in på min tredje semestervecka. Jag brukar klara de mesta väderlägen, men en ihållande kyla är inte roligt och då inte speciellt när man förväntar sig lite varmare väder just de veckor man har semester. Denna sommar fryser jag, på flera plan.

Nu börjar till och med meteorologerna uppmana oss att åka till Medelhavet för att få lite sommar! För de närmaste 10 dagarna ser lika kalla ut för Sverige. Kalla och med mycket regn.

När jag då kollar på sista minuten resor (jo, jag börjar faktiskt tänka tanken) så ser jag ju hur de priserna rusat i höjden. Att bara ta en flygstol och sen hoppas att hitta något hotell dit man flyger, det är äventyr som jag inte vågar mig på.

Ska man ha allt så att säga så blir ju priserna ändå ganska höga. Jag vill ju helst åka till Grekland eller Spanien och kollar man t ex in Vings sista minuten resor så är det antingen avresedestination eller endast flygstol som gör att priserna skiljer sig så mycket. Jag vill alltså åka från Arlanda och ha ett boende under en vecka. Det billigaste jag hittar är då ca 4 300 kronor och det är lite för saftigt för min plånbok. Då ska jag ju dessutom ha käk dessa dagar.

Så jag får nog vara kvar i kylan och göra andra saker. Men det suger, det gör det. Är ganska less på den svenska sommaren 2014 eftersom det inte är någon sommar utan något kyligt mellanting som gör att det varken blir hackat eller malet för min del. Att kultivera mig orkar jag inte med och hur många gånger har man inte sett Gamla Uppsala högar?! Som ett exempel bara…

Det är då en jävla tur att det finns ett fotbolls-VM att förgylla åtminstone kvällarna med!

Mats Hummels. (Foto: Michael Steele/Getty Images South America)

Mats Hummels spelar för Tyskland och är en av favoriterna.

Nu har jag gnällt färdigt för idag. Men lugn, det kommer säkert mer vad det lider i kylan…