Eftersom jag alltid har en fablesse för att fota hotellrum och sådant när jag är borta, valde jag denna gång en liten film istället. Tre änglar hette rummet och jag bodde i huset som har fått namnet Flygeln. Hela övervåningen hade jag för mig själv.

2014-05-21

Stiftsgården Breidagård, huvudbyggnaden.

2014-05-21

Flygeln, där jag bodde helt solokvist på övervåningen.

2014-05-21

Processgenomlysning med ett program som ändrades i sista stund. Nu handlade allt om introduktionsprocessen av nyanställda. Alla i teamet skulle göras delaktiga och komma med synpunkter, vilket jag personligen tyckte var lite lyxigt att ägna all tid åt detta.

2014-05-21

Biff efter den däringa Lindström fick vi till lunch. Vädret var växlande med lätt duggregn som sedan ökade på en aning. Men värmen hade kommit och vi hann att sitta ute en liten stund.

2014-05-21

En del bilder finns på mitt Instagramkonto. Publicerar inga dubletter den här gången.

2014-05-21

En gammal hederlig gästbok fanns för teamet att skriva i.

2014-05-21

I en av pauserna på eftermiddagen gick jag runt på gården. Där finns en del hus och detta tillhör vad jag tror är redskapsboden.

2014-05-21

Breidagårds brygga vid sjön Trehörningen. Dit gick jag ner flera gånger under teamdagarna för att andas och njuta av vattnet.

2014-05-21

Båt med båthus. Bryggan är gammal och sliten och en liten renovering är nog nödvändig. Den håller inte ihop hela vägen.

2014-05-21

Innan middagen så tog några av oss en promenad på grusvägen längst vattnet. Den bästa tiden är ju nu. Mycket blommar och dofterna är underbara.

Lax med tillbehör fick vi till middag. Efterrätt var rabarbersoppa med vaniljglass. [Instagram]

140521_teamdag1_11

Kvällslek. Boule och kubb. Olika lag.

2014-05-21

Vädret piggade på sig och det var helt ok att vara ute till ganska sent.

2014-05-21

Kvällen avslutades med ostbricka med päron- eller äppledricka för dem som ville. En del drack även lite te. Många vara ganska trötta efter genomgångar, grupparbeten och diskussioner kring introduktionsprocesserna. En del valde dessutom att åka hem och sova.

2014-05-22

Min frukost. Jag sov väldigt bra, även om det tog ett tag att somna in. Men bara detta att jag kunde somna om när jag vaknade tidigt och mobilklockans larm väckte mig. Det händer aldrig på hemmaplan, då vaknar jag alltid före larmet och jag somnar väldigt sällan om när jag väl har vaknat.

Vilken morgon det var! Sol och blå himmel. Varmt och skönt. Detta har jag längtat så mycket efter och lusten att gå in och sätta sig och fortsätta med processen kring introduktionen var väldigt låg. Det tror jag inte bara gällde mig själv.

2014-05-22

Ni ser ju själva var jag trivdes bästa någonstans! Fikapaus på förmiddagen i det fantastiska solskenet.

2014-05-22

Det som vi hade kommit fram till i grupparbetena första dagen gick vi igenom dag två. Sen pratade vi än mer om fortsättning och hur vi kan komma vidare. Ett specifikt system gick också igenom och sen fick mer än halva styrkan åka hem igen. Dock inte jag.

Vi kallas för sakgranskare (granska vissa fakturor innan de går vidare i systemet) och ska vara chefen behjälplig med att beräkna budget och kostnader för år 2015. De som har dessa uppgifter i sitt jobb, fick som sagt vara kvar hela dagen.

Så vid lunchtid så blev det en liten tur ner till sjön igen. Måste ju passa på att njuta.

2014-05-22

Det ser ut som Rafael ska dyka i, men så roligt blev det inte. [Film]

2014-05-22

Skorna åkte av en stund. Ville aldrig gå upp till konferenslokalen igen.. (;-)

2014-05-22

Fina färger. Vet dock inte namnet på dessa växter.

2014-05-22

Eftermiddagsfika med kanelbulle. Kan det bli mer svenskt? (;-) Vi höll på till halv fem och då var skallen mer tom än vanligt. Väldigt trött och slut av alla siffror och allt planerande, men jag tror att det var lite nyttigt i alla fall för oss som var kvar.

Första dagen så kände jag mig lite offside och inte riktigt inne i tänket eller hur jag ska säga. Var liksom lite omedvetet frånvarande och när ämnet var så allmänt och brett så hade jag lite svårt med inspirationen, det medges. Andra dagen var dock bättre och kanske beror det på att det då blev mer preciserat och saker som mer berörde min tjänst.