När jag började att rota lite i de gamla papperen som tillhörde tysken som nu lämnat mitt hus Bosch WFB 2002 så ser jag ju att den är äldre än vad jag trodde. Jag trodde att 2002 stod för årtalet men så är det inte alls.

Garantibeviset är skrivet den 10 juli 1998 och maskinen kostade 3 990:-. Tvättmaskinen är alltså nästan 16 år gammal! Då förstår jag än mer att trumman gav upp. Den köptes på Obs! Stormarknad i Uppsala. Förra ägarna betalade kontant och dessutom tog de en extra försäkring på 2 år som kostade 595:-

Detta är inte ett dugg intressant för dig som läser här, men för mig är det väldigt roligt att om X-antal år gå tillbaka och se detta, därav mina nogsamma anteckningar. Torrbloggning kallas det också enligt en del…

Jag tror att jag gjorde en bra affär med den tysk jag fick hem. En Bosch Avantixx 8 VarioPerfect WAQ28462SN för 4 995:-! Då ingick hemkörning samt montering av den nya tvättmaskinen. Dessutom så tog de med sig 16-åringen. Visserligen var min maskin ett skyltexemplar och det gör ju att priset blir lägre. Nackdelen är väl att den varit framme så att säga och säkert provkörts några gånger, men vad gör det? Det känns som en bra affär i alla fall för mig.

Nu kommer en del bilder på först den gamla tvättmaskinen och sen den nya. Allt för arkivet så att säga.

2014-03-27
2014-03-27
2014-03-27
2014-03-27

Den fina servicen stod ELON Bo Wahlgren Uppsala för. Snabbt, effektivt och fint bemötande. Killen som kom hit och monterade gjorde det proffsigt och från i söndags och till idag så är hela affären i hamn. Det kallar jag för service på toppnivå!

2014-03-27
2014-03-27
2014-03-27

Numera så pratar man ju inte om gradantal och sådant, utan det är bomull, syntet, ylle och mix som är alternativen. Sen finns det fintvätt/siden som är för textilier som ska handtvättas. Nu när jag kör min första maskin så ställer den in graderna själv… fråga mig inte hur det går till, det är väl någonting tekniskt? (;-)

Vill man finlira så finns det även supersnabbt program (drar mer el), syntet special för mörka textilier samt ett extra fint program för underkläder. Dessutom finns det ett sportval för textilier av mikrofibrer.

Men det jag gillar allra bäst med denna tysk är knappen EcoPerfect! Tvätten blir lika ren men energiförbrukningen blir betydligt lägre. Det tar något längre tid, men det är ju det helt klart värt. EcoPerfect blir nog standard i detta hushåll!

Sen finns det andra symboler som jag tror mig haja vad de betyder, såsom ett strykjärn samt att man få en extra sköljning om man vill. Men sådant kommer jag nog inte att använda.

Nästa elräkning berättar om det blir någon skillnad. Det borde ju bli det eftersom den förra alltså var 16 år gammal.

Att tvätta kommer numera att bli ett äventyr! Jag kommer att testa lite olika knappar vad det lider och se om det blir någon skillnad.. (;-)