Bloggen heter prisma och var den nyligen bortgångna Eva Noréus egna blogg.

Dessa ord fastnade hos mig:

Tankarna far givetvis om hur man lever sitt liv håller det när det blir tufft och hårt, eller är livet så bräckligt så att det rasar som ett hus byggt på sandgrund. Jag tror att det är viktigt att se att livet innehåller med och motgångar. Det tillhör. En sak har jag lärt mig det är att livet är orättvist, vi blir olikt dabbade och för min del så har det inget med Gud att göra, jag menar det handlar inte om straff. Nej livet innehåller allt, och man brukar ju säga att ingen blir mer drabbad än man klarar att bära. Men man kan ju undra när man tycker att det måste vara övermäktigt.

Det som är min ledstjärna är att ”sanningen kommer alltid fram” vare sig det är om mitt liv i sjukdom eller om det är lögner som sprids av människor som inte vet bättre. Det handlar om att vara fast i sin övertygelse om att vårt liv här och nu har en början och ett slut, och att det handlar om att göra det bästa av situationen hur den än ser ut.

Sand eller berg? – Ord av Eva Noréus 30 juli 2007

Relaterat
Minne av Eva