2014-01-18

En fantastiskt morgon… om man gillar snö och kyla! Men solen gjorde ju bilderna fina åtminstone. Men ni ser ju, vi har en del nu av det där vita.

2014-01-18
2014-01-18

En dag så finns du på min axel. EN dag!

2014-01-18
2014-01-18
2014-01-18

En mycket ovanlig syn. Maxi är en riktig innekatt i vanliga fall och nu är det inte ofta han går ut.

Blev sugen att kolla på en film. Hittade:

12-years-poster
Filmen fick 9 (10) i betyg av mig.

Jag förstår att filmen 12 Years a Slave vinner priser och har fått en massa Oscarsnomineringar. Det är en jobbig film att se. Den gör ont och slutet får känslorna att verkligen svämma över. Jag tänker inte berätta något om handlingen mer än att det är USA och 1840-tal.

Solomon Northup

Slaveriet är utbrett och Solomon Northup blir en dag kontaktad av två män.. vad som sedan komma skall är en verklighet som inte ligger så långt borta i tid och som man ibland behöver påminnas om. Hur fruktansvärt illa människor kan behandla varandra enbart utifrån vilken hudfärg man har.

Det var många år sedan som jag blev så känslomässigt rörd av en film och slutet har jag inte riktigt hämtat mig ifrån ännu. Den rör verkligen om.

Filmen har fått 9 Oscarsnomineringar och får inte Lupita Nyong’o statyetten i sin roll som Patsey så blir jag besviken. Hon var fantastiskt i sin rollprestation.

Måste också säga att jag gillade hur kameran ibland vilade i vissa scener. Det är ett mod att inte skynda på utan stanna upp och vila på det sätt som kameran gjorde. Det gav en extra dimension till handlingen och man fick chansen att reflektera lite mer än vanligt. [Trailer]

Se filmen. Den är viktig.