2013-12-29
Clabbe vid sin nya dator

Idag var det en stor dag om man som jag följt vännen C och hans databana genom åren. Inte nog med att han fick en alldeles egen dator i julklapp som nu skulle konfigueras, han gick dessutom med i Facebook!

Mirakel sker även i dessa tider. Det ska erkännas att han var lite tveksam till en början, men vi pratade om de möjligheter FB ger där man väljer sina vänner själv och bestämmer helt själv hur aktiv man vill vara.

Han lät sig övertalas gud ske lov och en stund senare så var han reggad och flera vänner anslöts i rask takt. Det var så roligt för han fastnade lite på fliken att leta vänner och det var så kul att se… nu hoppas jag bara att han känner att det tillför honom någonting och när den trista dagen i slutet på januari kommer då han går i pension, så kanske Facebook kan vara ett sätt att bibehålla kontakten med vännerna. Det är min förhoppning.

Vi satt i mer än tre timmar och gick igenom det han hade frågor om. Det blev både Wordgrejor, internetgenvägar och Facebook som sagt. Hans Gmail-konto tror jag också att vi fick fason på tillslut. Det är ju inte exakt som Outlook som han har idag på jobbet.

Det var riktigt roligt detta och jag hoppas han är nöjd med hjälpen han fick.

Att C gick med i Facebook den 29 december 2014. Dessa rader trodde jag aldrig att jag skulle få skriva! (;-)