Årskamraten Robert Downey Jr har skippat alkoholen sedan många år och hans ord i en intervju för en tid sedan om varför är så kloka.

Jag tänker mig själv som någon som inte har någon längtan efter, användning av eller medvetet minne av det livet. Och samtidigt stänger jag inte dörren om det, och jag låtsats inte som om att det aldrig hände.

Det är så klokt sagt tycker jag och vartenda ord skriver jag under på. Med den inställningen har han nu varit nykter i mer än 10 år. Måste säga att min inställning är snarlik och för mig tog det längre tid att komma dit. I djupet och i respekten till mig själv så har jag insett ett och annat genom dessa månader som nu gått sedan jag den där dagen i juli bara fick nog av allt.

Jag har slarvat och trott på genvägar, varit så envis i vissa tankebanor. Jag var en seg jävel på ren svenska som inte redan 2009 insåg mitt eget bästa. Mitt eget bästa ger även det bästa för de omkring mig. Men bättre sent än aldrig…

I mitten på januari firar jag ett halvår helt utan alkohol och för mig är sådant bra mycket viktigare än att fira dessa sifferbyten. Robert Downey Jr inställning gillar jag.

Tror fanimej jag ska slå på en film med honom och även njuta av hans skådespelartalanger. (;-)