Med Bibeln i hand så hetsar de mot homosexuella i Uganda, i Iran så blir de hängda och på många andra ställen så åker man i fängelse för att man älskar någon av sitt eget kön.

Från SVT Play

Stephen Fry har rest runt och pratat med människor som är djupt homofobiska och de som drabbats av just den inställningen. Serien heter Stephen Fry kommer ut och är i två delar.

Så här presenteras den första delen:

Stephen Fry reflekterar över hur mycket som har ändrats för homosexuella under hans livstid. Han reser runt i världen och i detta avsnitt träffar han Elton John och David Furnish, paret som inspirerade Stephen själv att komma ut som homosexuell. Stephen reser också till Uganda, där regeringen överväger dödsstraff för homosexuella. Han möter homosexuella människor och får se hur de påverkats av detta lagförslag. I USA undersökar han närmare det påstådda botemedlet mot homosexualitet.

Från SVT Play

Stephen Fry belyser på ett bra, men ibland otäckt sätt, varför fortfarande så många inte vågar prata om vem och vad de älskar.

Att höra och se Stosh från Uganda när hon berättar sin historia visar bara på hur otroligt hemskt homofobin slår. Att få vara sig själv och att få älska dem man vill kan få sådana konsekvenser är bara så käpprätt åt helvete! Den ansvarige ministern i Uganda borde skämmas över sin okunskap och sitt hat.

Stephen Fry kommer ut är ett viktigt dokument för oss människor att ta del av. Den visar på en värld där man på vissa ställen måste dölja och gömma den man verkligen är. Där kärleken ses som ett problem istället för en tillgång. Kan man älska för mycket?

Relaterat
Tofflan

SVT Play första delen