De där riktiga melodierna saknas. Mycket är likriktat och det är många försök som bara liksom faller ut i att var det inte mer?. Tyvärr men det är så jag känner när jag lyssnar på Britney Spears och hennes åttonde album Britney Jean.

Hur gärna jag än vill tycka om detta så kommer jag inte ifrån att Britney Jean är en av de sämre plattorna, vilket också medelbetyget på 2,64 visar med Britney Spears. Jämför med förra plattan Femme Fatale som fick hela 3,75 i snitt av mig.

Efter några genomlyssningar så tycker jag så här. Som vanligt när jag recenserar så är det med stjärnor där fem är högst och ett minusstreck lägst.

1. Alien **
Tam inledning och en låt som liksom bara maler på. Inte ensam sjunger hon och det är väl nog det mest positiva med den här låten.

2. Work Bitch *****
En favorit som jag gillade direkt. Ett beat som får mig att hoppa och dansa. Är för mig den klart bästa låten på hela plattan. Kan bara bli högsta betyg!

3. Perfume ***
Hur mycket jag än gärna vill så är den bara ok. Ganska tråkig och faktiskt som vilken dussinballad som helst. Vore det någon annan som sjöng så skulle den få underbetyg.
 
4. It Should Be Easy (feat. will.i.am) ***
Tam i början men tar sig. Blir allt bättre, men den där hooken saknas.

5. Tik Tik Boom (feat. T.I.) * 
Helt hopplös refräng som tjatar hål i huvudet på mig. Första versen ok och allt är så lovande, men sen så brakar upprepandet igång. Orkar inte… tyvärr.

6. Body Ache ****
Fart och fläkt. Härlig sång och många instick och blipp. Byggs upp fint! Upp och dansa nu!

7. Til It’s Gone ***
Har växt hos mig. Refrängen allt bättre, medans versen fortfarande känns obarmhärtigt svag. Vill så gärna ge högre betyg, men det räcker inte heller vägen fram för det. Någonting saknas.

8. Passenger *
Inledningen är hemsk. Ångestskapande. Återigen så saknas en redig melodi med en hook. Maler bara på liksom. Förstår inte riktigt hur urvalet gjorts när det gäller vissa låtar.

9. Chillin’ With You (feat. Jamie Lynn) *** 
Först så förstod jag ingenting. En tråkballad, men faktiskt så blir den bättre och bättre. Den växer sig in och refrängen är riktigt fin nu. Sen ett par riktigt hederliga stick, äntligen! (;-)

10. Don’t Cry **
Är det Britney som visslar? Det är det roligaste med denna jämnsläta låt och melodi. Fastnar ingenstans även om Britney gör allt för att få in känslan.

Bonusspår på deluxeversionen:

11. Brightest Morning Star **
Ytterligare en ballad som inte kommer igång. Svag melodi och ganska anonym. Berör inte.

12. Hold On Tight ***
Något bättre melodi men fortfarande en ganska tråkig ballad. Det känns opersonligt och kommer aldrig riktigt igång. Saknar någonting.

13. Now That I Found You ****
Känsla! Här finns det jag saknar på så många andra spår. Sen är det en fin vers och en medryckande refräng. Bra pop helt enkelt! Borde inte alls vara något bonusspår någonstans.

14. Perfume (The Dreaming Mix) *
Ska man göra en mix på en annan låt så ska det väl ändå vara ett annat tempo? Nej, då det är samma lunk och jag förstår det bara inte. Helt meningslös utfyllnad.

Snitt: 2,64

Relaterat
Recension av förra plattan

iTunes
Spotify

Recensioner:
Aftonbladet 3/5
Expressen 2/5
Göteborgs-Posten 3/5
Sydsvenskan 2/5
Svenska Dagbladet 3/6
Metro 3/5