2013-11-27
2013-11-27

Idag var det dags för teamdag. Den här terminens dag gick av stapeln i Österbybruk och dess herrgård Gammel Tammen.

2013-11-27

Hela arbetslaget på väg mot herrgården. Solen har knappt orkat sig upp.

2013-11-27

Österbybruks herrgård

2013-11-27

Till vänster om herrgården ligger Wärdshuset Gammel Tammen där vi åt både lunch och middag. Byggnaden uppfördes redan 1734.

2013-11-27

Två goa arbetskamrater.

2013-11-27

Förmiddagspasset ägnades åt ett traditionellt teammöte.

2013-11-27

Lunchen och dess förrätt var fantastiskt god. En matig grönsakssoppa som hade mycket spännande smaker.

Torskrygg var huvudrätt och där behövdes det saltas på en del om jag säger som så.

2013-11-27

Tog mig en lunchpromenad och fotade lite. Jag är dålig på Österbybruk, men bredvid herrgården så låg det en damm, som jag inte vet namnet på.

2013-11-27

Tog en massa bilder, men ingen blev riktigt så bra som det kändes när jag tog dem. Dammen med Österbybruks herrgård i bakgrunden.

2013-11-27

Eftermiddagspasset blev intensivt där vi pratade en hel del om det GAS-projekt som är på gång inom Svenska kyrkan. GAS står för Gemensam Administrativt System eller gjorde i alla fall, nu finns ett annat frejdigare namn som helt har ramlat ur skallen på mig. Vi hade grupparbeten också som var relaterade till GAS.

131127_14

Innan middagen gick vi på spökvandring med en guide. Det var väldigt roligt och spännande tycker jag.

2013-11-27

Detta är en herrgård med många olika spökhistorier, den saken är helt klar.

2013-11-27

En ståtlig takkrona mitt i herrgården. Vi fick också gå ner i källaren där de hade preparerat med mänskliga spöken. Konstigt nog så var jag inte alls rädd, utan jag var mest road av alla historier och det som guiden berättade.

Bland annat så berättades det om den svenske konstnären Bruno Liljefors som bodde i herrgården mellan 1917-1932 och hur han tränade skytte inomhus i den avlånga herrgården. Givetvis hörs det än idag pistolskott i byggnaden…

2013-11-27

Dagen avslutades med en fin middag. Kallrökt lax med sikrom som förrätt, kronhjortsfilé med hasselbackspotatis som huvudrätt och fransk tryffeltårta med grädde som efterrätt. Lite små portioner för min smak, men det var väldigt gott. Drack två koppar kaffe till efterrätten, vilket säkert gör att kvällen blir lång…(;-)

2013-11-27

Efterrätten var snyggt upplagd.

En av de bättre teamdagarna tycker jag. Positiv stämning och fina samtal. Allt flöt på väldigt bra och dagen bara svischade förbi. Det är roligt att tillhöra ett sådant bra team!